Ligula
Skoči na vsebino

Nekaj nasvetov za učenje tujih jezikov doma

V času, ko moramo zaradi svoje varnosti in varnosti drugih ostajati doma, se lahko na varen način posvetimo stvarem, za katere do zdaj morda nismo našli dovolj časa. Odličen primer take dejavnosti je učenje tujih jezikov. Zbrali smo nekaj nasvetov, kako lahko sami utrjujete svoje znanje.

Popolna prilagodljivost tečajniku.
Učenje tujih jezikov iz udobja vašega doma.

 Z branjem bogatite svoj besedni zaklad

Izberite si knjigo ali revijo tiste zvrsti, ki jo najraje prebirate, a tokrat naj bo v tujem jeziku. Tako se boste naučili besedišča s področja, ki vam je najbližje. Občutek po prvi prebrani knjigi ali članku v tujem jeziku bo izvrsten in z veseljem se boste lotili nadaljnjega učenja.

Poslušajte, poslušajte ... in se kopajte v jeziku

Poslušanje je zagotovo najboljši način za učenje tujega jezika. Ob poslušanju glasbe v tujem jeziku in gledanju nepodnaslovljenih filmov se »kopate« v tujem jeziku. Jezik gre v uho na naraven in preprost način in ko je treba govoriti, besede in stavki kar »prihajajo« iz podazavesti.

Ne prevajajte

Ne učite se posameznih besed - učite se njihove rabe v stavku. Tako usvojite besedišče in pravilno slovnično strukturo.

Učite se glasno

Stavke vedno preberite glasno, da se slišite. Glasno branje je podobno govorjenju in pomaga pri pomnenju. Če glasno berete, boste »spregovorili« hitreje. Zato rešite na primer interaktivno vajo in jo nato preberite glasno. Ideje, katerih vaj se lotiti, najdete v nadaljevanju članka.

Spletne strani za učenje tujih jezikov doma

Po jezikih smo zbrali spletne strani s praktičnimi interaktivnimi vajami, na katerih lahko sami vadite in izboljšate svoje znanje.

Izkoristite čas za učenje tujih jezikov in se pridružite skupinam na daljavo

Če imate višje cilje in bi radi temeljito izboljšali svoj nastop v tujem jeziku, se nam pridružite na katerem od tečajev na daljavo.


Imate vprašanja o učenju tujih jezikov, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU