Ligula
Skoči na vsebino

Brezplačni on-line testi📝: preveri svoje znanje

  Vsi članki

Nekaj nasvetov za učenje tujih jezikov doma

Učenje tujih jezikov je zagotovo najbolj učinkovito na dobrem jezikovnem tečaju, kjer ste glavni govorec vi. Ker pa lahko veliko naredimo tudi sami doma, smo zbrali nekaj nasvetov, kako lahko sami utrjujete svoje znanje. najbolje je, če to počnemo ob jezikovnem tečaju, tako bo naš napredek še opaznejši.

Popolna prilagodljivost tečajniku.
Učenje tujih jezikov iz udobja vašega doma.

Z branjem bogatite svoj besedni zaklad

Izberite si knjigo ali revijo tiste zvrsti, ki jo najraje prebirate, a tokrat naj bo v tujem jeziku. Tako se boste naučili besedišča s področja, ki vam je najbližje. Občutek po prvi prebrani knjigi ali članku v tujem jeziku bo izvrsten in z veseljem se boste lotili nadaljnjega učenja.

Poslušajte, poslušajte ... in se kopajte v jeziku

Poslušanje je zagotovo najboljši način za učenje tujega jezika. Ob poslušanju glasbe v tujem jeziku in gledanju nepodnaslovljenih filmov se »kopate« v tujem jeziku. Jezik gre v uho na naraven in preprost način in ko je treba govoriti, besede in stavki kar »prihajajo« iz podazavesti.

Ne prevajajte

Ne učite se posameznih besed - učite se njihove rabe v stavku. Tako usvojite besedišče in pravilno slovnično strukturo.

Učite se glasno

Stavke vedno preberite glasno, da se slišite. Glasno branje je podobno govorjenju in pomaga pri pomnenju. Če glasno berete, boste »spregovorili« hitreje. Zato rešite na primer interaktivno vajo in jo nato preberite glasno. Ideje, katerih vaj se lotiti, najdete v nadaljevanju članka.

Spletne strani za učenje tujih jezikov doma

Po jezikih smo zbrali spletne strani s praktičnimi interaktivnimi vajami, na katerih lahko sami vadite in izboljšate svoje znanje.

 

28/30