Nepozabne jezikovno-športne počitnice

Poletne počitnice v Linguli

Učenje jezika in športne aktivnosti so idealna kombinacija, ki otroke vedno navduši. Dopoldne tuji jeziki v skupinah na različnih ravneh znanja, popoldne pa kopanje in vodne vragolije v Atlantisu, vožnja s kajakom in kanujem po Ljubljanici in mini olimpijske igre, pogovor z znanim vrhunskim športnikom ter nepozaben obisk andrenalinskega parka ... Zabavno in navdušujoče, zato se otroci z veseljem vračajo v Lingulo.

AKTUALNO: Osvežitev pred začetkom šole (OŠ in dijaki)
Zadnji teden avgusta. Naj se novo šolsko leto začne samozavestneje, z dobrim občutkom, da je otrok ponovil in nagradil znanje tujega jezika. Želim ponudbo.
 
 
»Naš Adam se je odločil za Linguline jezikovno-plavalne počitnice brez kakšnih posebnih pričakovanj, jeziki so bili bolj želja staršev, zanj je bilo bolj pomembno plavanje. Že prvi dan pa je po prihodu domov navdušeno kazal in razlagal učne liste, navdušen je bil tudi nad učiteljico. 
Tudi glede kitajščine, naj omenim, da si je ogromno zapomnil in mislim, da je bil pristop k uvodu v ta jezik zelo primeren in pohvala učiteljici, da je otrokom v tako kratkem času podala toliko zanimivosti in znanja.«
Marija Atanasov

Mnogo več kot samo počitniško »varstvo«

Lingulini programi so ravno prav zahtevni, da otroci res veliko »odnesejo« in se hkrati imenitno zabavajo. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost. 

Prava doza adrenalina

Plavanje, vodne igre, vožnja s kanujem po Ljubljanici, adrenalinski park in mini olimpijske igre navdušijo.  

Majhne skupine, več znanja

Majhne skupine pomenijo veliko pogovora, igre vlog, projektnega dela, pripravo Lingula TOP oddaje ...

Interaktivno učenje pritegne

Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, utrdijo pomnjenje in olajšajo učenje.

Strokovnost in toplina

Visoko usposobljene in skrbno izbrane učiteljice znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne.

Kdaj, za koga in kje?

 • 5 dni od 7.30 do 16.30 
 • termini v juliju: 1. 7.-5. 7. | 15. 7.–19. 7. | 29. 7.–2. 8. 2019

 • termini v avgustu: 19. 8.–23. 8. | 26. 8.–30. 8. 2019

 • za otroke od 6 do 14 let
 • v učilnicah Lingule v BTC Ljubljana, v Vodnem mestu Atlantis ter Kajak in kanu klubu Ljubljana

16 ur angleščine/nemščine in 4 ure kitajščine/japonščine, zajtrk, jutranje varstvo, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (4-krat kopanje v Atlantisu, 1-krat s kajaki in kanuji po Ljubljanici, 1-krat mini olimpijske igre in obisk adrenalinskega parka).  

*** V terminu 26. - 30. 8. zajema program samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z s kitajščino  oz. japonščino.

Ob prijavi plačate celotno šolnino in popoldansko aktivnost. V primeru odpovedi manj kot 5 dni pred začetkom, se vplačani znesek ne vrača. Izjema je odpoved zaradi zdravstvenih razlogov.

Program, ki pritegne

Angleščina ali nemščina za začetnike

 • Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami in se naučimo odzivanja v različnih vsakodnevnih situacijah. 

 • Igra vlog in interaktivne vsebine na zaslonih otroke pritegnejo; njihova domišljija ima prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito.

Angleščina ali nemščina za nadaljevalne skupine

 • Za otroke, ki so se tujega jezika že učili,
 • poteka po metodi CLIL v homogenih skupinah na različnih ravneh znanja.

Otroci pripravljajo intervjuje in zadnji dan tečaja posnamejo svojo mini oddajo (Lingula TOP TV).

Širjenje obzorja s kitajščino oz. japonščino

Poleg tečaja angleščine oz. nemščine imajo otroci tudi 4 ure kitajščine ali japonščine.

Zakaj še drugi jezik? 

 • Za  »pokušino«, da spoznajo novi jezik in si širijo obzorja ter spoznavajo pomen znanja jezikov. V devetih letih Lingulinih jezikovnih počitnic so bili otroci nad drugim jezikom vedno navdušeni.
 • Kitajščina otroke navduši z risanjem pismenk in spoznavanjem nove, drugačne kulture. Hitro se naučijo pozdravljati, predstavljati in šteti.
 • Tudi japonščina otroke prevzames svojo drugačnostjo. Tudi tu jih prevzame drugačna kultura. ...
 • Dobijo pozitiven odnos do novih kultur, saj gre tako pri kitajščini kot japonščine za povsem novo kulturno okolje. 

**V terminu 26. do 30. 8. 2018 (zadnji teden pred začetkom šole) imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z kitajščino oz. japonščino.

Zabavno kuharsko ustvarjanje v tujem jeziku

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: na tržnici v angleščini kupijo sadje, nato si z njim pripravijo imenitno sadno kupo; med odmorom si pripravijo smoothie, sladoled, v tujih jezikih preizkušajo okuse ... Na Odprti kuhinji primerjajo ponudbo in cene ter se v realnem življenju učijo praktičnih fraz.

Vodne in adrenalinske dogodivščine v Atlantisu

V Vodnem mestu Atlantis otroci preživijo štiri prijetne popoldneve. Začenjo s kosilom, sledijo pa kopanje in različne igre z vodo.

Ob sredah se otroci zabavajo v adrenalinskem parku, ob petkih pa potekajo mini olimpijske igre (različni športi) in srečanje z znanim športnikom.

Veslanje s kajaki in kanuji po Ljubljanici

Torek popoldne otroci preživijo ob in na Ljubljanici. Tja jih odpeljejo sodelavci Kajak in kanu kluba Ljubljana. Ob prihodu imajo kosilo v restavraciji Na Livadi, nato pa v spremstvu izkušenih vaditeljev odidejo s kajaki in kanuji na vožnjo po Ljubljanici.

Urnik jezikovno-športnih počitnic

 • 7.30-8.15: jutranje varstvo, ustvarjanje, klepet v angleščini ali nemščini ...

 • 8.15-8.35: zajtrk
 • 8.45-10.15: jezikovni tečaj angleščine (16 š. ur) in 4 š. ure kitajščine oz. japonščine (odvisno od termina) v različnih starostnih skupinah *
 • 10.15-10.25: malica
 • 10.25-11.55: tečaj
 • 12.00: odhod v Atlantis (štirje popoldnevi), ob torkih pa veslanje v Kajak in kanu klub Ljubljana 
 • prevzem otroka ob 16.30 (štirikrat v Atlantisu in enkrat v Kajak in kanu klubu Ljubljana)

* V terminu 27. 8.-31. 8. imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur).

Interaktivno učenje - večja motivacija, več pozornosti

Pri jezikovnem pouku je slika dobesedno nenadomestljiva, zato smo v 18 Lingulinih razredov razred pripeljali najsodobnejše interaktivne zaslone.
Večja motivacija

 • Z novo tehnologijo in interaktivnimi učbeniki učitelji lažje pritegnejo in obdržijo pozornost otrok, zlasti ko gre za vizualne, akustične in kinetične tipe
 • Zasloni omogočajo stik s pristnimi situacijami in »živimi« primeri, ki otrokom približajo realni jezik, navade, kulturo, novice …  So zabaven vir idej za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru.
 • Zasloni v razred prinesejo privlačne video vsebine in možnost igranja jezikovnih iger, pri katerih lahko otroci z dotikom povezujejo ali razvrščajo posamezne slike in besede 
 • Otroci ob pomoči video vsebin, slik in ključnih besed dobijo več idej ter zato lažje in več govorijo.
 • Pouk je pestrejši, učenje pa zanimivejše in zabavnejše, zato si si otroci zapomnijo več in hitreje.

Utrinki z jezikovno športnih počitnic

Veliko novega znanja in ravno prava mera adrenalina, hkrati pa zabavno in navdušujoče, zato se otroci z veseljem vračajo v Lingulo. 

 

 

Kje potekajo počitnice?

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 18 prijetnih, klimatiziranih učilnicah, opremljenih z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni. Tečaji za predšolske otroke potekajo v čudovitih pravljičnih učilnicah. 

Otroka zjutraj pripeljete v Lingulo (BTC LJ), prevzamete ga v Vodnem mestu Atlantis.Ob torkih pa otroka prevzamete v Kajak kanu klubu Ljubljana.

Čas je za akcijo - kateri tečaj bi bil najprimernejši?

Polona Zupanc
»Pokličite me na 031 761 163 ali pa mi pišite na polona@lingula.si. Z veseljem vam bom svetovala, kateri tečaj bi bil najprimernejši za otroka.«

Polona Nastran, prof. angleščine, koordinatorica anglistov

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si