Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Inštrukcije za šolarje

Potrebujete pomoč pri izbiri tečaja? Posvetujte se z nami.

Lingula, ta jezična šola | Jezikovni tečaji za šolarje

Inštrukcije za otroke so odlična rešitev, če vašemu šolarju tuji jezik povzroča težave. Če so težave specifične, ali v znanju jezika precej zaostaja za vrstniki, zanj jezikovni tečaj v skupini morda ni prava izbira. Z inštrukcijami bo utrdil svoje znanje na področju, kjer ima preglavice in pridobil samozavest v tujem jeziku. 

Individualno, v dvoje ali troje

Za tri prijatelje oziroma sošolce z enakim znanjem in željami glede programa bo cenovno najugodneje, če imajo ure inštrukcij skupaj, v skupnem prostem terminu.  

Kako potekajo inštrukcije v Linguli

1. Dober načrt učenje pospeši

Pred začetkom tečaja opravi otrok brezplačen umestitveni pogovor z učiteljem, da še pred prvo uro spoznamo njegovo znanje in potrebe ter pripravimo optimalen načrt učenja.

2. Na tečaj z gradivom

Na tečaj naj otrok prinese  učbenik, po katerem dela v šoli, zvezek z zapiski in zadnje teste. Tako učitelj vidi, kje otrok najbolj potrebuje pomoč in se osredotoči res le na težave in luknje v znanju.

3. Optimalno izkoriščen čas

Čas na inštrukcijah je treba dobro izkoristiti: ni smiselno, da otrok na urah le rešuje kupe pisnih vaj, saj to lahko dela tudi sam doma. Cilj inštrukcij je, da opravljene vaje popravi, sliši dodatno razlago in vadi težavne strukture v stavkih.

4. Po Lingulino - skozi pogovor in interaktivno

Prijazni učitelji pripravijo živahen in zanimiv pouk ter znajo motivirati šolarja tudi za samostojno učenje delo doma, brez katerega ni napredka in uspeha.

5. Nasveti za učinkovito učenje

Učitelji svetujejo, kako se pravilno učiti jezika: brez prevajanja, v stavku, glasno ...

Kje potekajo inštrukcije?

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 17 prijetnih in klimatiziranih učilnicah, ki so opremljene z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni. Zasloni omogočajo dostop do privlačnih izvirnih vsebin na spletu in dajejo tečajnikom ideje za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru ter olajšajo učenje. Brezplačna parkirišča so v neposredni bližini. 

Tečaj lahko izvedemo tudi na daljavo.