Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Nemščina za otroke od 4 do 6 let

Potrebujete nasvet pri izbiri tečaja? Pokličite nas na 080 23 52.

Pripeljite otroke na brezplačno urico. Naj se sami prepričajo, kako to gre. Prijava.

Učenje nemščine za predšolske otroke poteka skozi pravljice, gibalne igrice in ustvarjanje, kar je idealen pristop. Hkrati razvijajo komunikacijske in motorične spretnosti ter krepijo občutek za estetiko in ljubezen do ustvarjanja.

Učenje je strokovno, a zelo sproščeno

Otroci novo jezikovno okolje osvajajo z vsemi čutili: kar slišijo, tudi vidijo. Česar se dotaknejo, zaznavajo tudi z besedami. Učenje je strokovno, a zelo sproščeno. Je intenzivno, a zelo igrivo. Kar naprej se kaj dogaja!

Program

 • Privlačen interaktivni program Bruno und ich: Otroke navdušuje s pesmicami, zanimivimi zgodbami, ki se predvajajo na velikih zaslonih, in ustvarjalnimi nalogami.
 • Pripovedovanje pravljic: Ker so otrokom pravljice že iz slovenščine dobro znane, si vse, kar je povezano z njimi, zapomnijo veliko hitreje in za dlje časa. Pravljice so odlično orodje za povezovanje otrokove domišljije z realnostjo.
 • Domiselne igre: Otroci prek igre s pravljičnimi junaki odkrivajo nemščino, kar pripomore k hitrejšemu in trajnejšemu pomnjenju fraz.

Zakaj nemščina za malčke?

 • Strokovnost in prijaznost: Visoko usposobljene in skrbno izbrane učiteljice znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane ves čas pouka.
 • Igrivo interaktivno učenje: Pristop s pogovorom in raznolikimi interaktivnimi vajami otroke pritegne, poveča motivacijo in olajša učenje.
 • Pravljični otroški učilnici: Pravljično okolje spodbuja otrokovo domišljijo in vabi k igri vlog in nastopanju - v hiški, za drevesom ...
 • Učenje jezika kot maternega: Otroka obkrožimo s tujim jezikom, da »srka« zvoke, besede in intonacijo.
 • Pripovedovanje pravljic: Pravljice, ki so otrokom že znane iz maternega jezika, so odlično orodje za povezovanje otrokove domišljije z realnostjo.
 • Zgodnje učenje in resnična izpostavljenost tujemu jeziku sta najboljša osnova za to, da otrok osvoji pravilno izgovarjavo! Zato je Mini Lingula super izbira za bodoče odrasle govorce.

Idealno za družine z več otroki

4-letnik, 10-letnica in 12-letnik na tečaju ob istem času? Zakaj pa ne! Družine z več otroki izberejo Lingulo tudi zato, ker lahko gredo otroci vsak na svoj tečaj isti dan ali celo ob isti uri! Največja izbira je ob sredah, četrtkih in petkih, ko se v Linguli govori v kar 16 otroških skupinah. Ena vožnja za vse otroke? Idealno za starše!

Pogosta vprašanja

1. Kdo so učitelji?

Lingulini učitelji so strokovni in prijazni ter posebej usposobljeni za usvajanje nemščine po govorni metodi. Otroke znajo motivirati z zanimivimi temami, pritegniti njihovo pozornost s spodbudami in pohvalami ter z uporabo interaktivne tehnologije.

2. Kako se otroci učijo?

Lingulina nemščina za malčke navdušuje tako otroke kot tudi starše. Otroci se učijo v ljubkem pravljičnem okolju tako, kot jim je najbolj všeč: skozi pravljice in igro, z ustvarjanjem, pesmicami in gibanjem. Še starše zamika, da bi zlezli v hiško, pokukali za drevo, risali po steni … 

Aktivnosti se hitro menjajo, saj si želimo obdržati pozornost otrok čim dlje.

3. Od kdaj do kdaj poteka tečaj?

Celoletni tečaj nemščina za otroke od 4 do 6 let se začne zadnji teden septembra in poteka enkrat na teden po 75 oz. 90 minut. Izbirate lahko med različnimi dnevi in urami začetka.

Vključitev v skupino je mogoča tudi kadarkoli med letom. Tečaj se zaključi z nastopom za starše v SiTi Teatru.

4. Kako starši vemo, česa se otrok uči na tečaju?

Predelano snov lahko spremljate v e-dnevniku otrokovega tečaja, njegovem zvezku in učbeniku. 

Kadarkoli se lahko pogovorite z otrokovo učiteljico ali koordinatorico nemščine. Med tečajem organiziramo tudi dva sestanka s starši (na sredini in ob zaključku tečaja), na katerem se pogovorimo tudi o napredku otrok.

5. Kako se lahko še pred vpisom prepričam, če je otroku način učenja v Linguli sploh všeč?

Pripeljite otroka na brezplačno urico nemščine. Naj se sam prepriča, kako poteka učenje jezika. To bo povečalo njegovo motivacijo za učenje, saj bo izkusil, kako zabavno je učenje prek pogovora in igre. Prav notranja motivacija otroka je ključnega pomena za uspešno učenje jezika.

6. Imate popust za prijavo več otrok?

Ob prijavi več otrok oz. družinskih članov v istem obdobju ima drugi član 5-% popust. Tudi če otroka hkrati prijavite na dva tečaja, imate pri drugem tečaju prav tako 5-% popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

7. Ali je možno obročno plačilo?
 • Šolnino lahko poravnate s kreditno kartico Visa, MasterCard aliDiners in si plačilo razdelite na različno število obrokov. Število obrokov (od 2 do 12) in znesek obroka sta v okviru prostega limita na kartici.
 • Lahko izberete tudi obročno plačilo s položnico, ki velja izključno za 30- do 90-urne tečaje v skupini. Znesek nakupa se razdeli na enakovredne obroke, prvega plačate ob prijavi, preostale pa v treh zaporednih mesecih glede na datume zapadlosti, navedene na računu. Račun s specifikacijo za obročno plačilo prejmete v roku 3 dni po nakupu. Stroški odobritve obročnega nakupa s položnico znašajo 24,00 EUR (za 4 obroke).
★★★★★

V manjši skupini se učiteljica vsakemu posveti individualno

Všeč mi je, da se išče znanje in da so skupine manjše, kjer se učiteljica otroku resnično lahko posveti individualno. Otroku so všeč interaktivne vsebine na zaslonu, saj je drugače kot v šoli in nekaj, kar jim je glede na sodobna komunikacijska sredstva bližje. Želim, da Lingula ohrani motivacijo in izjemen tim še naprej.

Mojca Šušteršič Ambrož Image
Mojca Šušteršič Ambrož
🔥 Zelo priljubljeno
od 519,80

Nemščina za malčke

Starost tečajnikov
4-6 let
Lokacija tečaja
V prostorih jezikovne šole Lingula BTC, Ljubljana
Časovni okvir tečaja
Celoletni tečaj, od oktobra do junija
Prijava na tečaj

Pomembno: Zaradi povezave z e-učilnico, mora imeti vsak otrok svoj e-naslov (en e-naslov = en tečajnik). Če prijavljate več kot enega otroka, šele po zaključku prvega nakupa opravite naslednjega.

Izkoristite 8 % popust za zgodnji vpis
Ker se splača in rezervirate otroku tečaj pravočasno. Lani je kar 63% staršev izbralo to možnost.