Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Angleščina na maturi - intenzivna priprava

Potrebujete pomoč pri izbiri tečaja? Posvetujte se z nami.

Lingula, ta jezična šola | Priprava na maturo

Intenzivna in ciljno usmerjena priprava

Pripravljalni tečaj angleščina na maturi je zasnovan kot intenzivni program, ki dijakom nudi obilico razlage, podpore ter konkretnih vaj.

 • Na tečaju angleščine za maturo se dijaki osredotočijo na razvoj svojih bralnih, slušnih in govornih kompetenc, ki so v šolskem okolju pogosto podcenjene ali premalo razvite.
 • Poudarek tečaja je tudi na strategijah za učinkovito reševanje maturitetnih nalog. Dijaki doma pišejo pisne eseje, ki jih nato pregledamo in jim podamo konstruktivno povratno informacijo. 
 • Mnogim dijakom slušno in bralno razumevanje povzroča težave, medtem ko se drugi srečujejo s izzivi pisanja esejev. V Linguli poskrbimo, da dijaki razvijejo svoje spretnosti na vseh področjih in se znebijo občutka nemoči pred maturo.

Priprava na maturo iz angleščine v Linguli je v celoti usklajena z zahtevami, temami in izpitnimi cilji iz uradnega izpitnega kataloga.

Izkušeni učitelji so jamstvo za uspeh

Tečaj vodijo izkušene profesorice angleščine z dolgoletnimi izkušnjami in uspehom pri pripravi na maturo in mednarodne izpite. Dobro poznajo maturitetne naloge, pogoste napake in težave dijakov na maturi.

Lingulini učitelji niso klasični predavatelji, temveč za našo govorno metodo posebej usposobljeni motivatorji, ki pripravljajo zanimive in učinkovite učne ure ter se maksimalno prilagodijo željam in znanju dijakov. Znajo te motivirati tudi za samostojno delo doma.

V živo v prostorih Lingule v Ljubljani ali na daljavo

Tečaj angleščina na maturi poteka v živo v prostorih Lingule v BTC LJ ali na daljavo. 

Angleščina na maturi skrbi mnoge dijake, zato je pravočasna priprava zelo pomembna. Kdor začne pravočasno, mu je v stresnem obdobju pred maturo lažje. Na ciljno naravnani pripravi pridobiš samozavest, ki te vodi do uspeha na maturi.

Olajšaj si učenje angleščine za maturo 

Pripravljalni tečaj na maturo je intenziven in nudi veliko razlage, podpore in konkretnih vaj. 

 • Pridobiš dobre bralne, slušne in govorne kompetence, ki jih običajno v šoli primanjkuje.
 • Spoznaš strategije za bolj učinkovito reševanje maturitetnih pol.
 • Doma pišeš pisne sestavke, ki jih učiteljica popravi in poda povratno informacijo.
 • Na pripravi gremo čez osnovna pravila za pisanje eseja, članka .. Tako bo pisanje doma (Report, Article, E-mail, Letter) lažje in bolj uspešno.

Pohiti in si zagotovi svoje mesto v skupini ter uspeh na maturi.

5/5

Zaradi tečaja sem bolj samozavestna

Ker smo se na tečaju veliko pogovarjali, sem dobila večje zaupanje v svoje sposobnosti komuniciranja v angleškem jeziku. Tudi moje znanje je napredovalo, kar se je v šoli kazalo v boljših pisnih ocenah. Zdi, da sem zaradi tečaja pred maturo dosti bolj sproščena, kot bi bila sicer. Bolj samozavestna sem glede svojega znanja, saj smo naredili obilico vaj.

Predavateljica pa mi je bila všeč predvsem zato, ker je z nami vzpostavila prijateljski odnos. Prav nič ni delovala kot profesorji v šoli. Prav zato mi verjetno nikoli ni bilo težko narediti nobene domače zadolžitve. Tečaj je tako lepo predstavila, da ga sploh nisem dojemala kot delo, ampak kot druženje.

Skupinska ali individualna priprava 

Na maturo iz angleščine se lahko pripraviš v skupini ali individualno: 
 • Intenzivna celoletna priprava matura iz angleščine poteka od novembra do maja. Priporočamo - na ta način dobro utrdiš znanje, napišeš veliko esejev in dobiš povratno informacijo o napakah in izboljšavah.
 • Individualna priprava na maturo ali samo na pisanje eseja — začetek kadarkoli.

Z Lingulo uspešno premagate izzive mature iz angleščine in pridobite znanje ter samozavest, ki ju potrebujete za uspeh na izpitu.

Naredi korak do večje samozavesti na maturi in izberi svoj tečaj

V Linguli se želimo srečevati iz oči v oči — tudi takrat, ko se pogovarjamo prek sodobnih digitalnih poti. Izberi učenje, ki vam najbolj ustreza:

 • v živo v sodobnih Lingulinih učilnicah 
 • na daljavo v udobju doma