Pravljične urice, najpogostejša vprašanjaAli otroci res zdržijo dve uri na pravljični delavnici?

Zaradi metode pravljičnih uric, ki združuje »jezikovno kopel« v tujem jeziku in ustvarjalno delavnico, večina otrok v starosti od 4 do 6 let zdrži brez težav. Metoda pravljičnih uric je preizkušena in že od leta 2008 so pravljične urice uspešno potekale celo v daljši obliki, po 120 minut.


Kdo vodi pravljične urice?

Izkušene in prijazne učiteljice, ki znajo motivirati otroke in pripravijo zanimive učne ure, ki otroke pritegnejo.


Ali smo tudi starši lahko skupaj z otrokom na pravljični urici?

Žal ne, ker prisotnost staršev enega od otrok povzroči, da se tudi ostali otroci sprašujejo, kje sta njihova mamica ali očka. Otrok, ki ima poleg sebe tudi starše, je zbegan in ne ve več, koga naj uboga - mamico ali učiteljico.


Kako naj ugotovim, ali bodo pravljične urice otroku všeč?

Preprosto, pripeljite otroka na brezplačne pravljične urice, ki potekajo v septembru in februarju ter v času Festivala nakupov in zabave v BTC (v maju in oktobru). Otrok vam bo po dveurnem srečanju sam povedal, ali bo še prišel in kako mu je bilo všeč.Kaj, če bo otrok prvič jokal?

Ko pridete z otrok prvič, pridite vsaj 15 minut pred začetkom srečanja. Otrok se bo umiril, začel risati in ne bo čutil pritiska, da mora na hitro ostati sam.


Naj prinese otrok na pravljične urice prigrizek?

Prosimo, naj otrok je pred začetkom pravljičnih uric, takrat ga peljite tudi na stranišče. S seboj naj NE NOSI HRANE, ker s tem moti druge, nekateri otroci imajo alergijo ... 90 minut otrok brez težav  zdrži brez hrane. Če je žejen, ima učiteljica v razredu  vrč z vodo in lončke.