Linguline pustolovske jezikovne počitnice nad Cerknim 

Jezikovne počitnice nad Cerknim

Linguline poletne jezikovne počitnice na 1.297 metrih nadmorske višine na Črnem vrhu nad Cerknim so idealna kombinacija učenja angleščine in usvajanja veščin preživetja v naravi, športnih, ustvarjalnih ter družabnih aktivnosti.

Otroci so 24 ur obkroženi z angleščino in uživajo v neokrnjeni naravi na svežem zraku in brez vseh »motilcev« in drugih »raztresevalcev« (beri mobilnih telefonov in tablic). Apartmaji so na samem, tako da se otroci res lahko v miru potopijo v angleščino.

»Naša Ema je imela 'awesome week'. 'Učenje skozi igro je super, zelo veliko angleščine sem si zapomnila,' je opisala sama. Pohvalila bi vse, ki ste bili vpleteni v pripravo tega tabora. Posebej seveda vse učitelje, da so bili nadvse prijazni, vedno pripravljeni pomagati. Dejavnosti so bile zanimive, avanturistične in otrokom prijazne. Z veseljem vas bomo priporočili svojim prijateljem. See you next year, that´s a promise ! :)«
Katja Srebrnjak 

Kdaj, kje in za koga? 

 • 5 dni od ponedeljka do petka na Črnem vrhu nad Cerknim
 • termin v juliju: 10.–14. 7. - vključen prevoz: prijava; lasten prevoz: prijava
 • termin v avgustu: 21.–25. 8. - vključen prevoz: prijava; lasten prevoz: prijava
 • za otroke od 9 do 14 let

 

Kje so doma Linguline počitnice za otroke?

Namestitev

 • Apartmaji Alpska perla na Črnem vrhu (1397 m nadmorske višine) so idealna lokacija za preživljanje počitnic na pristen, planinski način.
 • Otrokom so na voljo čudovito urejeni apartmaji (4– do 6-posteljne sobe) s kopalnico, brisačami in posteljnino.
 • Prostorna jedilnica v pritličju omogoča prijetno druženje, če bi bilo zunaj mrzlo. 
 • Samopostrežni zajtrk, kosilo z dvema menijema (ali »lunch paket«, če gredo otroci na izlet) in večerja ter vmesni prigrizki, sadje ...
 • Okolje je idilično, brez vseh  motilcev, s čudovitim pogledom na Julijce.

Učitelji 24 ur na dan skrbijo za varnost otrok in spijo v istem nadstropju kot otroci.

Pristna in okusna domača hrana

Kuharice jedilnik prilagodijo otroškim željam. Zajtrk je samopostrežen, za kosilo imajo otroci na izbiro dva menija, na voljo imajo vmesne prigrizke, sadje in večerjo. 

Program doživljajske angleščine 

Preklop na angleščino

Kako dosežemo preklop na angleščino, ki je »uradni jezik« tabora?

 • Poleg tega, da so ves dan obkroženi z angleščino, imajo otroci tudi 15 š. ur strukturiranega tečaja angleščine v skupinah glede na raven znanja, vsak dan po tri šolske ure. Vsaka skupina dela po posebej zanjo pripravljenem programu. 
 • Prek igre in pogovora je učenje angleščine spontano in brez zavor. Otroci z veseljem spoznavajo zanimivosti o preživetju v naravi, če vedo, da jih čaka gradnja bivaka in za najbolj pogumne tudi spanje v njem.
 • Otroci so potopljeni v angleščino in napredek je očiten - govorijo mnogo samozavestneje.

Raziskovalno učenje

Učenje angleščine povežemo s preživetjem v naravi in s športom: otroci raziskujejo skrivnosti življenja v gozdu, odidejo na pohod do vrhov Blegoš in Kopa, supajo na jezeru na 1.300 metrih, kolesarijo v kolesarskem parku, nabirajo zelišča, pečejo kruh, izdelujejo bivake, uživajo v športnih igrah na prostem in še in še. Zaradi zanimivih aktivnosti so sproščeni in motivirani, zato jim je angleščina še lažji izziv.

Veščine preživetja v naravi

Otroci se z izurjenim vodnikom učijo preživeti v naravi:

 • naberejo užitne gozdne sadeže
 • spoznajo gorska zelišča in pripravijo najboljši zeliščni čaj
 • zgradijo bivak v gozdu
 • eno noč spijo v bivaku (tisti, ki želijo)
 • naučijo se zakuriti ogenj in speči ali skuhati kaj od nabranega

Šport in pustolovščine

Športa in pustolovščin je toliko, da otroci zvečer utrujeni kar popadajo v postelje:

 • pohodi in vožnja z gorskimi kolesi po družinskem kolesarskem parku
 • lokostrelstvo in supanje na jezeru
 • strastne igre z žogo - nogomet, odbojka ...
 • plavanje v pokritem hotelskem bazenu (v primeru slabega vremena)
Vseh aktivnosti ne bomo izdali, nekatere bodo prijetno presenečenje.
Kaj dela baker v receptu za kruh?

Angleščino povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: otroci si med odmorom pripravijo smoothie, spečejo palačinke in svoj kruh.
Zabavna večerna druženja ob tabornem ognju

Otroci naberejo dračje in zvečer zakurijo ogenj, ob katerem zapojejo, pripravijo karaoke, kviz, pripovedujejo zgodbe, nastopajo ... 
Rezervni scenarij v primeru izredno slabega vremena

Če bi nam res slabo vreme onemogočilo športne aktivnosti na prostem, bomo z otroki odšli 

 • na (dodatno) kopanje v bazen v hotelu v Cerknem
 • na mini olimpijske igre v telovadnici v Cerknem  
Ruben Lisac o poletnih počitnicah

 

«Najbolj mi je bilo všeč, ko smo prespali zunaj v gozdnih zavetiščih. Ta kamp priporočam tistim, ki ne znajo preveč dobro angleško, se bodo tam zagotovo veliko naučili in dobili voljo do učenja.«
Ruben Lisac

Urnik počitnic

 • V ponedeljek je ob 7.30 organiziran odhod izpred Vodnega mesta Atlantis (BTC Ljubljana).
 • Od ponedeljka do petka dopoldne poteka strukturiran tečaj angleščine v skupinah, po kosilu pa organizirane aktivnosti. Odhod v posteljo do 22.00.
 • V petek povratek v Ljubljano do 17.00.

Otroka lahko do apartmajev Alpska perla na Črni vrh nad Cerknim pripeljete tudi sami.

 

 

Šolnina s popustom za plačilo do 15. 6. 

Šolnina za počitnice znaša 370,00 EUR. Vključen je popust v višini 50,00 € s Spar plus kartico za plačilo do 15. 6. 2017. Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30 % šolnine, preostanek najkasneje 14 dni pred tečajem. Prevoz ni vključen v šolnino in znaša 30 EUR. Priporočamo plačilo rizika odpovedi v primeru bolezni. Velja v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja pred začetkom oz. med potekom počitnic. Znaša 4 % vrednosti aranžmaja oz. 16,18 EUR za 1. otroka in 15,12 EUR za 2. in 3. otroka

Kaj zajema šolnina?
Zajema 15-urni strukturirani tečaj angleščine v skupinah glede na znanje otrok in celodnevno jezikanje v angleščini, vse v programu opisane športne in pohodniške aktivnosti, polni penzion in dve malici, 24-urno varstvo otrok, pohode, vožnjo z gorskimi kolesi, kopanje v bazenu, supanje na jezeru, osnove preživetja v naravi ...

Zakaj na Linguline jezikovne počitnice?

Ne samo, da so otroci 24 ur obkroženi z angleščino in imajo res veliko priložnosti za pogovor, svoje znanje sistematično izboljšajo tudi na 15-urnem jezikovnem tečaju (osvežitveni tečaj oziroma konverzacija z izvirnim govorcem).

Otroci se v skupinah počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje in ne samo glede na starost. Učinek tega angleškega tedna je zato zelo velik. 

Preberite, kako otroci prijetna doživetja povezujejo s tujimi jeziki:

Kdo bo z otroki?

Izkušeni učitelji angleščine in izvirni govorci ter športni animator, ki pripravijo učinkovite in prijetne učne ure in hkrati znajo poskrbeti za zabavo. Otrokom so všeč pogovori z učitelji, najboljši so tisti spontani med hojo v hrib ali zvečer ob ognju. Več o učiteljih.

»Za Žana lahko rečem, da je na Črnem Vrhu res užival in prišel domov ves navdušen. Dobro se je ujel z ostalimi tečajniki, učitelja Milda in še posebej Shawn sta ga prevzela. Užival je v grajenju bivaka in spanju na prostem ('A veš, da se ob petih že dani,' mi je ves presenečen povedal ob vrnitvi). Ponosno mi je pokazal pesem, ki mu jo je pomagal sestaviti Shawn. Supanje je bilo super, samo mrzlo je bilo. Hrana je bila dobra. Skratka, drugo leto bi šel spet z vami ...«

Marjana Črešnar

Brezplačen svetovalni pogovor za uvrstitev v pravo skupino

Še pred odhodom na tabor na svetovalnem pogovoru preverimo znanje otrok, ki se angleško učijo že dlje časa, saj so pri njih razlike v znanju lahko zelo velike. Tako že vnaprej vemo, kateri program in zahtevnost sta za otroka najustreznejša in oblikujemo skupine glede na znanje. 

Pokličite na 040 661 868 oz. 01 541 00 33 ali pišite Poloni Zupanc, koordinatorici anglistov, na polona@lingula.si.

 

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si