Linguline pustolovske jezikovne počitnice nad Cerknim 

Jezikovne počitnice nad Cerknim

Linguline poletne jezikovne počitnice na 1.297 metrih nadmorske višine na Črnem vrhu nad Cerknim so idealna kombinacija učenja angleščine in usvajanja veščin preživetja v naravi, športnih, ustvarjalnih ter družabnih aktivnosti.
Otroci so 24 ur obkroženi z angleščino in uživajo v neokrnjeni naravi na svežem zraku in brez vseh »motilcev« in drugih »raztresevalcev« (beri mobilnih telefonov in tablic). Apartmaji so na samem, tako da se otroci res lahko v miru potopijo v angleščino.

»Naša Ema je imela 'awesome week'. 'Učenje skozi igro je super, zelo veliko angleščine sem si zapomnila,' je opisala sama. Pohvalila bi vse, ki ste bili vpleteni v pripravo tega tabora. Posebej seveda vse učitelje, da so bili nadvse prijazni, vedno pripravljeni pomagati. Dejavnosti so bile zanimive, avanturistične in otrokom prijazne. Z veseljem vas bomo priporočili svojim prijateljem. See you next year, that´s a promise ! :)«
Katja Srebrnjak 

Kdaj, kje in za koga? 

 • 5 dni od ponedeljka do petka na Črnem vrhu nad Cerknim
 • 26. do 30. 8. 2019
 • za otroke od 9 do 14 let

Z zgodnjo prijavo otroku zagotovite mesto v skupini

Želimo ohraniti inidvidualni pristop na taboru, zato tudi v letu 2019 sprejmemo samo 30 otrok. Svetujemo zgodnjo prijavo, saj si tako zagotovite mesto v skupini in ugodnješo šolnino. 

Zakaj na Linguline jezikovne počitnice?

 • Otroci so 24 ur obkroženi z angleščino,
 • imajo res veliko priložnosti za pogovor,
 • svoje znanje sistematično izboljšajo tudi na 15-urnem jezikovnem tečaju,
 • z njimi je tudi izvirna govorka angleščine.

Otroci se na tečaju v skupinah počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje in ne samo glede na starost. Učinek tega angleškega tedna je zato zelo velik. 

Kdo bo z otroki?

Izkušeni učitelji angleščine in izvirni govorci ter športni animator, ki pripravijo učinkovite in prijetne učne ure ter hkrati znajo poskrbeti za zabavo. Otrokom so všeč pogovori z učitelji, najboljši so tisti spontani med hojo v hrib ali zvečer ob ognju. Več o učiteljih.

Jezikovne počitnice nad Cerknim - opis programa 

Kako dosežemo preklop na angleščino, ki je »uradni jezik« tabora?

 • Poleg tega, da so ves dan obkroženi z angleščino, imajo otroci tudi 15 š. ur tečaja angleščine v skupinah glede na raven znanja, vsak dan po tri šolske ure. Vsaka skupina dela po posebej zanjo pripravljenem programu. 
 • Prek igre in pogovora je učenje angleščine spontano in brez zavor. Več o programu
Ruben Lisac o poletnih počitnicah

 

«Najbolj mi je bilo všeč, ko smo prespali zunaj v gozdnih zavetiščih. Ta kamp priporočam tistim, ki ne znajo preveč dobro angleško, se bodo tam zagotovo veliko naučili in dobili voljo do učenja.«
Ruben Lisac

Urnik počitnic

 • V ponedeljek je ob 7.30 organiziran odhod izpred Vodnega mesta Atlantis (BTC Ljubljana).
 • Od ponedeljka do petka dopoldne poteka strukturiran tečaj angleščine v skupinah, po kosilu pa organizirane aktivnosti. Odhod v posteljo do 22.00.
 • V petek povratek v Ljubljano do 17.00.

Otroka lahko do apartmajev Alpska perla na Črni vrh nad Cerknim pripeljete tudi sami.

 

Pogoji prijave na počitnice

Pogoji plačila

 • Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30 % šolnine, preostanek najkasneje 14 dni pred tečajem. 
 • Prevoz ni vključen v šolnino in znaša 30 EUR.

Priporočamo plačilo rizika odpovedi v primeru bolezni.

Riziko odpovedi v primeru bolezni velja v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja pred začetkom oz. med potekom počitnic. Znaša 4 % vrednosti aranžmaja oz. 16,18 EUR za 1. otroka in 15,12 EUR za 2. in 3. otroka.

Kaj vključuje šolnina

15-urni tečaj angleščine v skupinah glede na znanje otrok in celodnevno jezikanje v angleščini, vse v programu opisane športne in pohodniške aktivnosti, polni penzion in dve malici, 24-urno varstvo otrok, pohode, vožnjo z gorskimi kolesi, kopanje v bazenu, supanje na jezeru, osnove preživetja v naravi ...

»Za Žana lahko rečem, da je na Črnem Vrhu res užival in prišel domov ves navdušen. Dobro se je ujel z ostalimi tečajniki, učitelja Milda in še posebej Shawn sta ga prevzela. Užival je v grajenju bivaka in spanju na prostem ('A veš, da se ob petih že dani,' mi je ves presenečen povedal ob vrnitvi). Ponosno mi je pokazal pesem, ki mu jo je pomagal sestaviti Shawn. Supanje je bilo super, samo mrzlo je bilo. Hrana je bila dobra. Skratka, drugo leto bi šel spet z vami ...«

Marjana Črešnar

Brezplačen svetovalni pogovor za uvrstitev v pravo skupino

Še pred odhodom na tabor na svetovalnem pogovoru preverimo znanje otrok od 5. razreda naprej, ki se angleško učijo že dlje časa, saj so pri njih razlike v znanju lahko zelo velike.

Tako že vnaprej vemo, kateri program in zahtevnost sta za otroka najustreznejša in oblikujemo skupine glede na znanje. 

Pokličite na 031 761 163 ali pišite Poloni Nastran, koordinatorici anglistov, na polona@lingula.si.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si