Ligula
Skoči na vsebino

Nepozabne jezikovno-fotografske počitnice

Lingula, ta jezična šola | Jezikovno-fotografske počitnice

Jezikovno-fotografske počitnice za otroke so idealna priložnost, da otroka vsak dan za 9 ur obdamo z angleščino, obisk izvirnega govorca pa še dodatno poskrbi, da pridobijo samozavest in izboljšajo svojo izgovarjavo.

Zakaj kombinacija jezikovnega tečaja angleščine ali nemščine s tečajem fotografije? Odgovor je na dlani: otroci danes preživijo veliko časa v družbi svojih pametnih telefonov, v Linguli pa se naučijo  trikov in veščin, s pomočjo katerih lahko svoje telefone uporabijo za kreativno ustvarjanje, ki jim bo v življenju še kako prav prišlo. Na jezikovnih počitnicah spoznajo moderne stile ulične in portretne fotografije, starejši otroci pa izdelajo preprosto stop motion animacijo. 

Učenje angleščine in fotografiranje gresta z roko v roki

Dopoldne se bomo učili angleščine na različnih ravneh znanja, popoldne pa bomo domišljiji pustili prosto pot ter se poigrali s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino.

S pomočjo preprostih pripomočkov in vsakdanjih predmetov bomo preizkušali kamere svojih mobilnikov ter spoznali, kako lahko pri fotografiranju maksimalno izkoristimo svoj pametni telefon in postanemo Junior Photographer.

Vse fotografske aktivnosti se ves čas prepletajo z učenjem angleščine, ki je zaradi večje motivacije in občutka sproščenosti še učinkovitejše. Otrokom se na počitnicah eno popoldne pridruži tudi izvirni govorec angleščine. 

Jezikovno-fotografske počitnice: fajn se imamo, zato znamo

Program jezikovno-fotografskih počitnice je pester in otroke navduši:

Lingula, ta jezična šola |Izkoristimo radovednost

Fotografiranje pritegne
Če tuji jezik povežemo z dejavnostjo, ki nas pritegne, se učimo hitreje.

Lingula, ta jezična šola | jezikovni tečaj v skupini

Majhne skupine, več znanja
Majhne skupine pomenijo veliko pogovora, igre vlog, projektnega dela ...

Lingula, ta jezična šola | Interaktivno učenje

Interaktivno učenje
Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, zato spregovorijo hitreje.

Lingula, ta jezična šola | strokovnost in toplina učiteljev

Strokovnost in toplina
Visoko usposobljene in skrbno izbrane učiteljice znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne.

Kdaj in za koga

  • 5 dni od 7.30 do 16.00 
  • od 22. do 26. 8. 2022
  • za otroke od 9 do 14 let
  • omejeno število mest v skupini

Kje so doma jezikovno-fotografske počitnice

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 17 prijetnih, klimatiziranih učilnicah, opremljenih z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni in bližnjem parku.

Več o počitnicah in programu

Dopoldanski jezikovni program 

Začetniki: otroke navdušimo nad tujim jezikom in jih po Lingulini govorni metodi naučimo odzivanja v osnovnih vsakodnevnih situacijah. 

Nadaljevalni tečaji: Zabavni in zanimivi programi otroke navdušijo in dajo domišljiji prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito. Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami o angleško/nemško govorečih deželah. Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, utrdijo pomnjenje in olajšajo učenje.

Zabavno kuharsko ustvarjanje: Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: med odmorom si pripravijo sadno kupo, smoothie ali sladoled, v tujih jezikih preizkušajo okuse ... 

Potek popoldanske fotografske delavnice

1. dan: Raziskujmo svet okoli nas  Otroci se odpravijo v park, kjer iz različnih zornih kotov odkrivajo rastlinski in živalski svet raznolikih barv in se poigrajo s svetlobnimi učinki. Med fotografiranjem v angleščini opisujejo okolico in argumentirajo svoj vidik na fotografije.

2. dan: Domišljijski svet brez meja  Z zabavnimi in nenavadnimi rekviziti upodobimo prizore na temo angleško govorečih držav (British tea party, Royal family, Wild West, Australian wilderness) in se poigramo z upodobitvijo in fotozajetjem različnih čustev (I feel excited, angry, shocked, cool as a a cucumber, on cloud number 9…), izrekov (break the ice, a storm in the teacup…) …

3. dan: Lov za zakladom  Odpravimo se na lov za zakladom po BTC-ju, kot ga še ne poznamo, kjer se spopademo z različnimi jezikovnimi in fotografskimi izzivi. Spoznamo osnove ulične in popotniške fotografije ter ovekovečimo nepozabne trenutke s svojimi prijatelji.

4. dan: Naš svet, naša pravila  Domišljiji pustimo prosto pot ter se poigramo s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino. S pomočjo preprostih pripomočkov in vsakdanjih predmetov preizkušamo kamere svojih mobilnikov ter spoznamo, na kakšen način lahko pri fotografiranju maksimalno izkoristimo svoj pametni telefon. 

5. dan: Slavnostna razstava  Za starše pripravimo skupinsko razstavo svojih najboljših izdelkov. Starejši učenci se preizkusijo v izdelavi stop motion animacije. V skupinah ustvarijo kratko zgodbo v angleškem jeziku, ki oživi s pomočjo preproste animacije. 

Urnik jezikovno-fotografskih počitnic

  • 7.30-8.30: jutranje varstvo, ustvarjanje, klepet v angleščini ...
  • 8.30-11.45: jezikovni tečaj
  • 12.00 13.30: kosilo, aktivnosti v parku
  • 13.30-16.30: fotografska delavnica
  • 16.30: prevzem otroka v Linguli

20 šol. ur angleščine,  jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (15-urni tečaj fotografiranja, malica in raznolike zabavne aktivnosti).  

Prijava brez tveganja: poskrbeli bomo za druženje na primerni razdalji in vse varnostne ukrepe. V primeru odpovedi zaradi zdravstvenih razlogov (z dokazili) ali v primeru ponovne prepovedi druženja vam vplačano šolnino vrnemo.

V primeru odpovedi zaradi drugih razlogov manj kot 5 dni pred začetkom se vplačani znesek ne vrača.

Utrinki s fotografske razstave 

Otroci uživajo, ko prepustijo domišljiji prosto pot ter se poigravajo s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino. Zbrali smo nekaj fotografij z jezikovno-fotografskih počitnic.

Čas je za akcijo! Kaj izberemo?

Če se je otrok tujega jezika že učil in če v njem zna samostojno tvoriti stavke, je vabljen na  brezplačen osebni razgovor z učiteljico. Po pogovoru vam bo svetovala, kateri tečaj bi bil pravi zanj. Za pogovor se lahko dogovorimo v živo na Linguli ali na daljavo.

Osebni pogovor z našim učiteljem

BREZPLAČEN umestitveni pogovor pri nas ali on-line.

Če se otrok že dlje časa uči tujega jezika in zna samostojno tvoriti stavke, se dogovorimo za pogovor z učiteljem. Sproščen strokovni posvet je najboljše zagotovilo, da bo izbrani tečaj res pravi zanj.

Se vas že veselimo!

Lingula, ta jezična šola | Osebni pogovor z našim učiteljem
Lingula, ta jezična šola | Jasmina Krofič
Lingula, ta jezična šola | Zvezdice mnenja

S tečajem in kombinacijo s fotografijo smo bili nadvse navdušeni. Mene kot mamo pa ste navdušili s posredovanimi informacijami, začetnim testiranjem, dosledno izpeljanim programom in končno razstavo. To so stvari, ki nadgradijo osnovno učenje jezika. Tudi dodatek pri samem pouku angleščine v smislu kulture, zanimivosti v povezavi z angleško govorečimi državami, so obogatile znanje.
—Vesna, 2020

S svetovanjem do primernega tečaja

Pokličite nas na 080 23 52 ali izpolnite obrazec. Med široko ponudbo naših tečajev vam bomo pomagali najti pravo rešitev za vašega otroka.

DA, rad bi nasvet!

Powered by

Powered by

Powered by
MENU