Nepozabne jezikovno-fotografske počitnice

 

Poletne počitnice v Linguli

Otroci danes preživijo veliko časa v družbi svojih pametnih telefonov, v Linguli pa se naučijo  trikov in veščin, s pomočjo katerih lahko svoje telefone uporabijo za kreativno ustvarjanje, ki jim bo v življenju še kako prav prišlo.

Na tečaju spoznajo moderne stile ulične in portretne fotografije, starejši otroci pa izdelajo preprosto stop motion animacijo. Otroci so obdani z angleščino vsak dan 9 ur, obisk izvirnega govorca pa še dodatno poskrbi, da pridobijo samozavest in izboljšajo svojo izgovarjavo.

 

Zgodnja prijava se splača

Ne zamudite ugodnosti za zgodnje prijave. Ker se splača, ker tako rezervirate otrokov poletni tečaj pravočasno in ste potem brez skrbi.

Učenje angleščine in fotografiranje gresta z roko v roki

Dopoldne se bomo učili angleščine na različnih ravneh znanja, popoldne pa bomo domišljiji pustili prosto pot ter se poigrali s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino.

S pomočjo preprostih pripomočkov in vsakdanjih predmetov bomo preizkušali kamere svojih mobilnikov ter spoznali, kako lahko pri fotografiranju maksimalno izkoristimo svoj pametni telefon in postanemo Junior Photographer.

Vse fotografske aktivnosti se ves čas prepletajo z učenjem angleščine, ki je zaradi večje motivacije in občutka sproščenosti še učinkovitejše. Otrokom se na počitnicah eno popoldne pridruži tudi izvirni govorec angleščine:-). 

»S tečajem in kombinacijo s fotografijo smo bili nadvse navdušeni. Mene kot mamo pa ste navdušili s posredovanimi informacijami, začetnim testiranjem, dosledno izpeljanim programom in končno razstavo. To so stvari, ki nadgradijo osnovno učenje jezika. Tudi dodatek pri samem pouku angleščine v smislu kulture, zanimivosti v povezavi z angleško govorečimi državami, so obogatile znanje.

Zagotovo se tudi naslednje poletje odločimo za kakšno obliko počitniških dejavnosti.«

Vesna, 2020

Mnogo več kot samo počitniško varstvo

Lingulini programi so ravno prav zahtevni, da otroci res veliko odnesejo in se hkrati imenitno zabavajo. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost. 

Fotografiranje pritegne

Če tuji jezik povežemo z dejavnostjo, ki nas pritegne, se učimo hitreje.  

Majhne skupine, več znanja

Majhne skupine pomenijo veliko pogovora, igre vlog, projektnega dela ...

Interaktivno učenje 

Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, zato spregovorijo hitreje.

Strokovnost in toplina

Visoko usposobljene in skrbno izbrane učiteljice znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne.

 

Kdaj

  • 5 dni od 7.30 do 16.30 
  • od 22. do 26. 8. 2022

  • za otroke od 9 do 14 let
  • omejeno število mest v skupini

 

Kje so doma fotografske počitnice

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 16 prijetnih, klimatiziranih učilnicah, opremljenih z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni in bližnjem parku.

 

CEFRTečajDneviTerminŠol. urObdobjeCena*Akcijska cena*
Jezikovno-fotografske počitnice
Jezikovno-fotografske počitnice za 9 do 14 let - angleščinaPO - PE7.30-16.3022.8.-26. 8.295,80270,18Izberi
Jezikovno-fotografske počitnice za 9 do 14 let - nemščinaPO - PE7.30-16.3022.8.-26. 8.295,80270,18Izberi

20 šol. ur angleščine,  jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (15-urni tečaj fotografiranja, malica in raznolike zabavne aktivnosti).  

Prijava brez tveganja: poskrbeli bomo za druženje na primerni razdalji in vse varnostne ukrepe. V primeru odpovedi zaradi zdravstvenih razlogov (z dokazili) ali v primeru ponovne prepovedi druženja vam vplačano šolnino vrnemo.

V primeru odpovedi zaradi drugih razlogov manj kot 5 dni pred začetkom se vplačani znesek ne vrača.

Dopoldanski jezikovni program 

Začetniki

Začetnike navdušimo nad tujim jezikom in jih po Lingulini govorni metodi naučimo odzivanja v osnovnih vsakodnevnih situacijah. 

Nadaljevalni tečaji

Zabavni in zanimivi programi otroke navdušijo in dajo domišljiji prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito. Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami o angleško/nemško govorečih deželah. Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, utrdijo pomnjenje in olajšajo učenje.

Zabavno kuharsko ustvarjanje 

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: med odmorom si otroci pripravijo smoothie ali sladoled, v tujih jezikih preizkušajo okuse ... 

Potek popoldanske fotografske delavnice

1. dan: Raziskujmo svet okoli nas

Otroci se odpravijo v park, kjer iz različnih zornih kotov odkrivajo rastlinski in živalski svet raznolikih barv in se poigrajo s svetlobnimi učinki. Med fotografiranjem v angleščini opisujejo okolico in argumentirajo svoj vidik na fotografije.

2. dan: Domišljijski svet brez meja

Z zabavnimi in nenavadnimi rekviziti upodobimo prizore na temo angleško govorečih držav (British tea party, Royal family, Wild West, Australian wilderness) in se poigramo z upodobitvijo in fotozajetjem različnih čustev (I feel excited, angry, shocked, cool as a a cucumber, on cloud number 9…), izrekov (break the ice, a storm in the teacup…) …

3. dan: Lov za zakladom

Odpravimo se na lov za zakladom po BTC-ju, kot ga še ne poznamo, kjer se spopademo z različnimi jezikovnimi in fotografskimi izzivi. Spoznamo osnove ulične in popotniške fotografije ter ovekovečimo nepozabne trenutke s svojimi prijatelji.

4. dan: Naš svet, naša pravila

Domišljiji pustimo prosto pot ter se poigramo s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino. S pomočjo preprostih pripomočkov in vsakdanjih predmetov preizkušamo kamere svojih mobilnikov ter spoznamo, na kakšen način lahko pri fotografiranju maksimalno izkoristimo svoj pametni telefon.

5. dan: Slavnostna razstava

Za starše pripravimo skupinsko razstavo svojih najboljših izdelkov.

Starejši učenci se preizkusijo v izdelavi stop motion animacije. V skupinah že prejšnje dni ustvarijo kratko zgodbo v angleškem jeziku, ki oživi s pomočjo preproste animacije. 

Urnik jezikovno-fotografskih počitnic

  • 7.30-8.30: jutranje varstvo
  • 8.30-11.45: jezikovni tečaj
  • 12.00 13.30: kosilo, aktivnosti v parku
  • 13.30-16.30 fotografska delavnica
  • 16.30: prevzem otroka v Linguli

Utrinki s fotografske razstave 

Otroci uživajo, ko prepustijo domišljiji prosto pot ter se poigravajo s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino. Zbrali smo nekaj fotografij s fotografskih počitnic v letu 2020 in 2021.

 


 

Čas je za akcijo! Kaj izberemo? 

Če se je otrok tujega jezika že učil in če že zna samostojno tvoriti stavke, pridite na brezplačni svetovalni pogovor. Z otrokom se bo pogovorila Lingulina profesorica in vam svetovala, kateri tečaj bi bil pravi zanj. Za pogovor se lahko dogovorimo v živo na Linguli ali na daljavo prek aplikacije Zoom. 

Pišite nam na info@lingula.si ali nas pokličite na 080 23 52.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si