Ligula
Skoči na vsebino

Trendovske jezikovno-programerske počitnice

Lingula, ta jezična šola | Jezikovno-programerske počitnice

Jezikovno-programerske počitnice otroke navdušijo: Dopoldne tuji jeziki na različnih ravneh znanja, popoldne pa delavnica osnov programiranja, na kateri se otroci naučijo izdelati lastno animacijo ali programiranje v Minecraftu.

Zabavno interaktivno učenje otroke navduši nad tujimi jeziki, na popoldanski delavnici pa postanejo Junior Programer in spoznajo poklic prihodnosti.

Lingula, ta jezična šola | Jezikovni tečaj v dvoje

»V naslednjih petnajstih letih bo učenje programiranja postalo kot branje in pisanje … in spraševali se bomo, zakaj nismo začeli že prej.« 
Mark Zuckerberg

Poligloti prihodnosti obvladajo tako tuje jezike kot programerske 

Lingula, ta jezična šola |Programiranje iger

Kreiraj svojo igrico
Otroci s pomočjo logičnega razmišljanja in domišljije razvijejo različne tehnike reševanja problemov.

Lingula, ta jezična šola | jezikovni tečaj v skupini

Majhne skupine več znanja
Majhne skupine omogočajo veliko pogovora, igre vlog in projektnega dela.

Lingula, ta jezična šola | Interaktivno učenje

Interaktivno učenje pritegne
Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, zato spregovorijo hitreje.

Lingula, ta jezična šola | strokovnost in toplina učiteljev

Strokovnost in toplina
Visoko usposobljeni in skrbno izbrani učitelji znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane in motivirane ves dan.

Lingula, ta jezična šola | Early bird

5 % za zgodnjo prijavo do 10. 2.

Ne zamudite ugodnosti za zgodnjo prijavo. Ker se splača, saj tako rezervirate tečaj pravočasno in ste potem brez skrbi.

Mnogo več kot samo počitniško varstvo

Lingulin jezikovno-programerske počitnice so ravno prav zahtevne, da otroci res veliko odnesejo in spregovorijo v tujem jeziku brez zavor, hkrati pa se imenitno zabavajo. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost.

S partnerskim podjetjem Digital School se otroci učijo osnov kodiranja s pomočjo svojih najljubših iger in njim prilagojenih programov. Učni program se začne z igrami, nadaljuje in zaključi pa s snovanjem lastnih mobilnih aplikacij.

Kdaj, za koga in kje?

  • 5 dni od 7.30 do 16.00
  • od 18. do 22. 7. 2022
  • za otroke od 7 do 12 let (program osnove programiranja) oz. 11 do 14 let (program Minecraft)
  • v učilnicah Lingule v BTC Ljubljana in bližnjem parku

Omejeno število mest! Število mest za program jezikovno-programerske počitnice je omejeno, zato svetujemo hitro prijavo.

20 šol. ur angleščine, jutranje varstvo, dopoldansko malico, kosilo in vse popoldanske aktivnosti (15-urni tečaj programiranja, malica in raznolike zabavne aktivnosti).  

Prijava brez tveganja: poskrbeli bomo za druženje na primerni razdalji in vse varnostne ukrepe. V primeru odpovedi zaradi zdravstvenih razlogov (z dokazili) ali v primeru ponovne prepovedi druženja vam vplačano šolnino vrnemo.

V primeru odpovedi zaradi drugih razlogov manj kot 5 dni pred začetkom se vplačani znesek ne vrača.

Dopoldanski jezikovni program 

Začetniki

Začetnike navdušimo nad tujim jezikom in jih po Lingulini govorni metodi naučimo odzivanja v osnovnih vsakodnevnih situacijah. 

Nadaljevalni tečaji

Zabavni in zanimivi programi otroke navdušijo in dajo domišljiji prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito. Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami o angleško/nemško govorečih deželah. Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, utrdijo pomnjenje in olajšajo učenje.

Zabavno kuharsko ustvarjanje 

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: na tržnici v angleščini oz. nemščini kupijo sadje, nato si z njim pripravijo imenitno sadno kupo; med odmorom si pripravijo smoothie ali sladoled, v tujih jezikih preizkušajo okuse ... Na tržnici primerjajo ponudbo in cene ter se v realnem življenju učijo praktičnih fraz.

Potek popoldanske fotografske delavnice

1. dan: Raziskujmo svet okoli nas

Otroci se odpravijo v park, kjer iz različnih zornih kotov odkrivajo rastlinski in živalski svet raznolikih barv in se poigrajo s svetlobnimi učinki. Med fotografiranjem v angleščini opisujejo okolico in argumentirajo svoj vidik na fotografije.

2. dan: Domišljijski svet brez meja

Z zabavnimi in nenavadnimi rekviziti upodobimo prizore na temo angleško govorečih držav (British tea party, Royal family, Wild West, Australian wilderness) in se poigramo z upodobitvijo in fotozajetjem različnih čustev (I feel excited, angry, shocked, cool as a a cucumber, on cloud number 9…), izrekov (break the ice, a storm in the teacup…) …

3. dan: Lov za zakladom

Odpravimo se na lov za zakladom po BTC-ju, kot ga še ne poznamo, kjer se spopademo z različnimi jezikovnimi in fotografskimi izzivi. Spoznamo osnove ulične in popotniške fotografije ter ovekovečimo nepozabne trenutke s svojimi prijatelji.

4. dan: Naš svet, naša pravila

Domišljiji pustimo prosto pot ter se poigramo s kontrasti, optičnimi prevarami, odsevi, barvnimi učinki in globinsko ostrino. S pomočjo preprostih pripomočkov in vsakdanjih predmetov preizkušamo kamere svojih mobilnikov ter spoznamo, na kakšen način lahko pri fotografiranju maksimalno izkoristimo svoj pametni telefon.

5. dan: Slavnostna razstava

Za starše pripravimo skupinsko razstavo svojih najboljših izdelkov.

Starejši učenci se preizkusijo v izdelavi stop motion animacije. V skupinah že prejšnje dni ustvarijo kratko zgodbo v angleškem jeziku, ki oživi s pomočjo preproste animacije. 

Urnik jezikovno-fotografskih počitnic

  • 7.30-8.30: jutranje varstvo, ustvarjanje, klepet v angleščini ...
  • 8.30-11.45: jezikovni tečaj
  • 12.00 14.00: kosilo, aktivnosti v parku
  • 14.00-16.00: fotografska delavnica
  • 16.00: prevzem otroka v Linguli

Kje potekajo jezikovno-programerske počitnice

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 17 prijetnih, klimatiziranih učilnicah, opremljenih z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni in v bližnjem parku.

Video utrinki s programerskih počitnic

Čas je za akcijo! Kaj izberemo?

Če se je otrok tujega jezika že učil in če že zna samostojno tvoriti stavke, je vabljen na  brezplačen osebni razgovor z učiteljico. Po pogovoru vam bo svetovala, kateri tečaj bi bil pravi zanj. Za pogovor se lahko dogovorimo v živo na Linguli ali na daljavo.

Osebni pogovor z našim učiteljem

BREZPLAČEN umestitveni pogovor pri nas ali on-line.

Če se otrok že dlje časa uči tujega jezika in zna samostojno tvoriti stavke, se dogovorimo za pogovor z učiteljem. Sproščen strokovni posvet je najboljše zagotovilo, da bo izbrani tečaj res pravi zanj.

Se vas že veselimo!

Lingula, ta jezična šola | Osebni pogovor z našim učiteljem

Powered by
MENU