NOVO: Trendovske jezikovno-programerske počitnice

Kombinacija učenja tujih jezikov in programiranja.

Učenje jezika in osnove programiranja za računalniške navdušence. Dopoldne tuji jeziki na različnih ravneh znanja, popoldne pa delavnica programiranja, na kateri se otroci naučijo izdelati svojo lastno animacijo in hkrati urijo logično razmišljanje. Zabavno interaktivno učenje otroke navduši nad tujimi jeziki, na popoldanski delavnici pa postanejo Junior Programer in spoznajo poklic prihodnosti.

AKTUALNO: Osvežitev pred začetkom šole (OŠ in dijaki)
Zadnji teden avgusta. Naj se novo šolsko leto začne samozavestneje, z dobrim občutkom, da je otrok ponovil in nagradil znanje tujega jezika. Želim ponudbo.
 
 
»V naslednjih petnajstih letih bo učenje programiranja postalo kot branje in pisanje … in spraševali se bomo, zakaj nismo začeli že prej.« 
Mark Zuckerberg
 

Poligloti prihodnosti obvladajo tako tuje jezike kot programerske 

Za računalniške navdušence  - kreiraj svojo igrico

Otroci sprogramirajo svoje igre, s pomočjo logičnega razmišljanja in domišljije razvijejo različne tehnike reševanja problemov.  

Majhne skupine na različnih ravneh - več znanja

Majhne skupine pomenijo veliko pogovora, igre vlog in projektnega dela. Tečaji potekajo na različnih ravneh znanja.

Interaktivno učenje pritegne

Zanimive vsebine na interaktivnih zaslonih otroke pritegnejo, utrdijo pomnjenje in olajšajo učenje.

Strokovnost in toplina

Visoko usposobljene in skrbno izbrane učiteljice znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne.

Mnogo več kot samo počitniško »varstvo«

Lingulini jezikovni programi so ravno prav zahtevni, da otroci res veliko »odnesejo« in spregovorijo v tujem jeziku brez zavor, hkrati pa se imenitno zabavajo. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost. 

V Digital School se otroci učijo osnov kodiranja s pomočjo njihovih najljubših iger in njim prilagojenih programov. Učni program se začne z igrami, nadaljuje in zaključi pa s snovanjem lastnih mobilnih aplikacij.

Kdaj, za koga in kje?

 • 5 dni od 7.30 do 16.30 
 • termini: 15. 7.–19. 7. in 26. 8.–30. 8. 2019
 • za otroke od 7 do 14 let
 • v učilnicah Lingule in Digital school v BTC Ljubljana

Omejeno število mest! Število mest za program jezikovno-programerskih počitnic je omejeno na 20 na teden, zato svetujemo hitro prijavo.

 

16 ur angleščine/nemščine in 4 ure kitajščine/japonščine, zajtrk, jutranje varstvo, kosilo, in vse popoldanske aktivnosti (15 ur programiranja, predstavitev poklica programerja, popoldansko malico v Digital School).  

*** V terminu 26. - 30. 8. zajema program samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z s kitajščino  oz. japonščino. 

Ob prijavi plačate celotno šolnino in popoldansko aktivnost. V primeru odpovedi manj kot 5 dni pred začetkom, se vplačani znesek ne vrača. Izjema je odpoved zaradi zdravstvenih razlogov. 

Program, ki pritegne

Angleščina ali nemščina za začetnike

 • Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami in se naučimo odzivanja v različnih vsakodnevnih situacijah. 

 • Igra vlog in interaktivne vsebine na zaslonih otroke pritegnejo; njihova domišljija ima prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito.

Angleščina ali nemščina za nadaljevalne skupine

 • Za otroke, ki so se tujega jezika že učili,
 • poteka po metodi CLIL v homogenih skupinah na različnih ravneh znanja.

Otroci pripravljajo intervjuje in zadnji dan tečaja posnamejo svojo mini oddajo (Lingula TOP TV).

Širjenje obzorja s kitajščino oz. japonščino

Poleg tečaja angleščine oz. nemščine imajo otroci tudi 4 ure kitajščine ali japonščine.

Zakaj še drugi jezik? 

 • Za  »pokušino«, da spoznajo novi jezik in si širijo obzorja ter spoznavajo pomen znanja jezikov. V devetih letih Lingulinih jezikovnih počitnic so bili otroci nad drugim jezikom vedno navdušeni.
 • Kitajščina otroke navduši z risanjem pismenk in spoznavanjem nove, drugačne kulture. Hitro se naučijo pozdravljati, predstavljati in šteti.
 • Tudi japonščina otroke prevzames svojo drugačnostjo. Tudi tu jih prevzame drugačna kultura. ...
 • Dobijo pozitiven odnos do novih kultur, saj gre tako pri kitajščini kot japonščine za povsem novo kulturno okolje. 

**V terminu 26. do 30. 8. 2018 (zadnji teden pred začetkom šole) imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z kitajščino oz. japonščino.

Zabavno kuharsko ustvarjanje v tujem jeziku

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: na tržnici v angleščini kupijo sadje, nato si z njim pripravijo imenitno sadno kupo; med odmorom si pripravijo smoothie, sladoled, v tujih jezikih preizkušajo okuse ... Na Odprti kuhinji primerjajo ponudbo in cene ter se v realnem življenju učijo praktičnih fraz.

Urnik jezikovno-programerskih počitnic

 • 7.30-8.15: jutranje varstvo, otroci vsak dan izberejo želeno jezikovno postajo (bralni, filmski, ustvarjalni ali igralni kotiček ter klepetalnica za debato v angleščini ali nemščini)
 • 8.15-8.35: zajtrk
 • 8.45-10.15: jezikovni tečaj angleščine/nemščine (16 š. ur) in 4 š. ure kitajščine oz. japonščine (odvisno od termina) v različnih starostnih skupinah *
 • 10.15-10.25: malica
 • 10.25-11.55: tečaj
 • 12.00-12.30: športne dejavnosti in igre v parku ali kvizi in tekmovanja v Linguli (v primeru dežja)
 • 12.45-13.15: kosilo
 • 13.30-16.30: delavnica programiranja v Digital School

Otroka pripeljete zjutraj med 7.30 in 8.15 v prostore Lingule in ga prevzamete ob 16.30 v Digital School, ABC Hub, Letališka 3 (pod Emporiumom).

* V terminu 26. 8.-31. 8. potekata samo angleščina oz. nemščina (20 š. ur).

Interaktivno učenje - večja motivacija, več pozornosti

Pri jezikovnem pouku je slika dobesedno nenadomestljiva, zato smo v 18 Lingulinih razredov razred pripeljali najsodobnejše interaktivne zaslone.
Večja motivacija

 • Z novo tehnologijo in interaktivnimi učbeniki učitelji lažje pritegnejo in obdržijo pozornost otrok, zlasti ko gre za vizualne, akustične in kinetične tipe
 • Zasloni omogočajo stik s pristnimi situacijami in »živimi« primeri, ki otrokom približajo realni jezik, navade, kulturo, novice …  So zabaven vir idej za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru.
 • Zasloni v razred prinesejo privlačne video vsebine in možnost igranja jezikovnih iger, pri katerih lahko otroci z dotikom povezujejo ali razvrščajo posamezne slike in besede 
 • Otroci ob pomoči video vsebin, slik in ključnih besed dobijo več idej ter zato lažje in več govorijo.
 • Pouk je pestrejši, učenje pa zanimivejše in zabavnejše, zato si si otroci zapomnijo več in hitreje.

Kje potekajo počitnice

Jezikovni tečaj poteka poteka v Linguli, dvorana 2, delavnica programiranja pa v Digital School, ABC Hub, Letališka 3 (pod Emporiumom).

Čas je za akcijo - kateri tečaj bi bil najprimernejši?

Polona Zupanc
»Pokličite me na 031 761 163 ali pa mi pišite na polona@lingula.si. Z veseljem vam bom svetovala, kateri tečaj bi bil najprimernejši za otroka.«

Polona Nastran, prof. angleščine, koordinatorica anglistov

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si