Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Tuji jeziki: strah pred govorom

Poslušam, berem in vse razumem. Ko pa moram v tujem jeziku govoriti, preprosto zmrznem.

Vam zveni znano? Tudi vi poznate ta neprijetni občutek, ko morate kaj povedati, pa se ravno takrat ne morete spomniti pravih besed?

Lingula, ta jezična šola | Strah pred govorjenjem v tujem jeziku

Zakaj zmrznemo, ko je treba govoriti?

Razlog za to tiči v »klasičnih metodah« poučevanja jezikov, ki se osredotočajo na podrobnosti slovnice, pisno reševanje nalog in razumevanje besedil, zapostavljajo pa razvoj govornih veščin.

Zato ni čudno, da ljudje niso suvereni pri govorjenju v angleščini – saj tega nikoli niso pravilno vadili!

Poznajo pravila, govoriti pa si ne upajo

Mnogi poznajo vsa možna pravila o jeziku, a vendar si nikoli ne upajo govoriti. Ko je treba kaj reči, se najprej spomnijo vseh pravil, povezanih s temo pogovora. In potem nastane blokada, trema … Tuji jezik oziroma govorjenje v njem je zato za mnoge prava nočna mora.

Zavedanje, da smo strokovnjaki na svojem področju, našo šibko točko – negotovost v tujem jeziku – dela še bolj bolečo. Ko moramo svoje področje, ki ga sicer obvladamo do podrobnosti, predstaviti v tujem jeziku, se zatakne, mučimo se, potimo ...

Prav zato se mora učenje začeti prek pogovora. 

Da bi spregovorili, moramo govoriti!

Govorna metoda je preprosta, izvirna in dokazano učinkovita metoda učenja tujega jezika. S posebnimi taktikami in pristopi poskrbimo, da prebudimo govorca v vas in da govorite od prve ure dalje.

V Linguli se govoru ne morete izogniti z odgovori, kot so “yes” in “no”

Nasprotno – s pomočjo vprašanj, ključnih besed ali podobnih primerov dobite orodje, s katerim lahko spregovorite in govorite v angleščini.

Pri nas se ne učite tujem jeziku – učite se govoriti v tujem jeziku!

Mnogi, ki so se dolgo neuspešno mučili z učenjem tujega jezika po klasični metodi, so v Linguli spregovorili sproščeno. Preberite še nasvete, kako spregovoriti v tujem jeziku.,

Naj ne ostane samo pri dobrih namerah 

Dogovorite se za brezplačno svetovanje in se pogovorite z učiteljem. Skupaj bosta izbrala najprimernejši tečaj tujega jezika, kajti zagotovo se ne želite učiti stvari, ki jih že poznate.

8/30