Kitajščina, tečaj kitajščine

Tečaji kitajščine potekajo na različnih nivojih znanja - od začetne kitajščine do nadaljevalnega tečaja za odrasle in za otroke.

Učenje kitajščine prek pogovora

Učenje kitajščine je praktično zasnovano: poudarek je na govoru in slušnem razumevanju. Učiteljica, ki je vrsto let preživela na Kitajskem, vam bo poleg jezika približala tudi kitajsko kulturo, ki je osnova za razumevanje kitajskega načina razmišljanja. Pisanje pismenk je lahko prava sprostitev med tečajem, sploh, če pišete kdaj tudi s čopičem.

Praktično zasnovani tečaji

Cilj učenja kitajščine je suverena komunikacija v najpogostejših situacijah.

  • učinkovita metoda poučevanja
  • snov lahko utrjujete z dodatnim e-tečajem

tečajnica Maruša Pozvek
»Moj najljubši dan v tednu je prav tisti, ko imam na urniku individualni tečaj kitajščine v Linguli. Po zaslugi super učiteljice gospe Chen so ure zelo poučne, hkrati pa polne smeha. Zelo mi je všeč, da pri pouku vedno upošteva moje želje, da dajeva velik poudarek komunikaciji, besedišču in dialogom.« Izjava v celoti
Maruša Pozvek

Zakaj učenje kitajščine?

Kitajščina je jezik prihodnosti. Kitajščina je najbolj razširjen materni jezik, govori jo kar 1,3 milijarde ljudi, okoli 40 milijonov pa se jo uči kot tuji jezik. Kitajski trg je najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu, zato je znanje kitajščine vse pomembnejše.

Pogosta vprašanja o učenju kitajščine

Kako se učenje razlikuje od ostalih jezikov?

Učenje kitajščine se razlikuje od učenja drugih jezikov predvsem zato, ker je močno prepleteno z zgodovino in kulturo. Brez razumevanja kitajske kulture je učenje kitajščine oziroma natančneje standardne mandarinščine praktično nemogoče. Kitajščina je najstarejši pisni jezik, katerega začetki segajo več kot 6.000 let nazaj.

Kako zahtevno je učenje kitajščine?

Kljub splošnemu prepričanju o zahtevnosti kitajščina le ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled.

  • Obstaja okoli 100.000 pismenk, za vsakdanjo komunikacijo in branje časopisa pa jih je treba poznati okoli 4.000.
  • V primerjavi z jeziki latinskega in grškega izvora je kitajska slovnica precej preprosta. Kitajski jezik ne pozna spreganja glagolov,  časov, spolov in razlike med množino in ednino.

Primerjave so nehvaležne, a vendarle: učenje kitajščine je lažje od učenja francoščine.

Kitajščina ali mandarinščina?

Mandarinščina oziroma v kitajščini imenovana putonghua (običajni jezik) je uradni jezik Ljudske republike Kitajske, narejen predvsem na podlagi severno kitajskih dialektov. Na Kitajskem jih namreč obstaja več kot 200.

Mandarinščina je najbolj razširjeno kitajsko narečje, ki jo govorijo na Kitajskem, v Tajvanu, Singapurju in Maleziji, in je tudi eden izmed šestih jezikov Združenih narodov.

Za učenje kitajščine se uporablja sistem za zapisovanje v latinici, ki se imenuje pinjin in je uradni mednarodni standard za zapisovanje kitajščine.

Preizkusite sami - brezplačne ure kitajščine

V februarju in septembru se lahko udeležite tudi brezplačnega predstavitvenega tečaja kitajščine. Spoznali boste način poučevanja in Linguline učitelje. Pa predstavitvenem tečaju bo bo vaša odločitev za učenje kitajščine mnogo lažja.

 

Čas je za akcijo - kateri tečaj bi bil za vas najprimernejši?

Če ne veste, kateri tečaj kitajščine bi bil za vas najprimernejši, nas pokličite na 01 541 00 33 oz. 040 544 544 ali pa nam pišite na e-naslov info@lingula.si. Dogovorili se bomo za brezplačen svetovalni pogovor in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik jezikovnega tečaja.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si