Ligula
Skoči na vsebino

Tečaj kitajščine

Lingula, ta jezična šola | Tečaji kitajščine

Tečaji kitajščine potekajo na različnih nivojih znanja - od začetne kitajščine do nadaljevalnega tečaja za odrasle in otroke.

Učenje kitajščine prek pogovora

Učenje kitajščine je praktično zasnovano in poteka po učinkoviti Lingulini govorni metodi. Izkušena učiteljica, ki je vrsto let preživela na Kitajskem, vam poleg jezika približa tudi kitajsko kulturo, ki je osnova za razumevanje kitajskega načina razmišljanja.

Pika nai i je pisanje pismenk, ki je prijetna sprostitev med tečajem, sploh, če pišete kdaj tudi s čopičem.

Praktično zasnovani tečaji kitajščine

Tečaji kitajščine zajemajo najpogostejše teme iz vsakodnevnega življenja. Na osnovnih ravneh A1 in A2 tečajniki usvojijo temelje jezika. 

Zakaj učenje kitajščine?

Kitajščina je jezik prihodnosti in najbolj razširjen materni jezik, govori jo kar 1,3 milijarde ljudi, okoli 40 milijonov pa se jo uči kot tuji jezik. Kitajski trg je najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu, zato je znanje kitajščine vse pomembnejše.

Lingula, ta jezična šola | Early bird

Do -16% early bird popust + darilo 

Zgodnja prijava na jesenski tečaj do 20. 6. se splača: mesto v skupini rezervirate pravočasno in prejmete ob Lingulini 20-letnici še posebno darilo:  2-mesečni e-tečaj (v vrednosti 69 EUR).

Pogosta vprašanja o učenju kitajščine

  • Kako se učenje kitajščine razlikuje od učenja ostalih jezikov?

Učenje kitajščine se razlikuje od učenja drugih jezikov predvsem zato, ker je močno prepleteno z zgodovino in kulturo. Brez razumevanja kitajske kulture je učenje kitajščine oziroma natančneje standardne mandarinščine praktično nemogoče. Kitajščina je najstarejši pisni jezik, katerega začetki segajo več kot 6.000 let nazaj.

  • Kako zahtevno je učenje kitajščine?

Kljub splošnemu prepričanju o zahtevnosti kitajščina le ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled.

  • Obstaja okoli 100.000 pismenk, za vsakdanjo komunikacijo in branje časopisa pa jih je treba poznati okoli 4.000.
  • V primerjavi z jeziki latinskega in grškega izvora je kitajska slovnica precej preprosta. Kitajski jezik ne pozna spreganja glagolov, časov, spolov in razlike med množino in ednino.

Primerjave so nehvaležne, a vendarle: učenje kitajščine je lažje od učenja francoščine.

  • Kitajščina ali mandarinščina?

Mandarinščina oziroma v kitajščini imenovana putonghua (običajni jezik) je uradni jezik Ljudske republike Kitajske, narejen predvsem na podlagi severno kitajskih dialektov. Na Kitajskem jih namreč obstaja več kot 200. Mandarinščina je najbolj razširjeno kitajsko narečje, ki jo govorijo na Kitajskem, v Tajvanu, Singapurju in Maleziji, in je tudi eden izmed šestih jezikov Združenih narodov.

Za učenje kitajščine se uporablja sistem za zapisovanje v latinici, ki se imenuje pinjin in je uradni mednarodni standard za zapisovanje kitajščine.

O nas se govori

V Linguli verjamemo, da bo svet boljši, če bodo dobri govorci po njem širili dobre govorice. Vstopite v svet dobrih govorcev. Z nami so svojo jezičnost usvajali Katarina Čas, Tin Vodopivec, Manca Špik, Nina Pušlar, Aljaž Pegan, številni ugledni posamezniki iz različnih gospodarskih panog – skupaj že več kot 15 tisoč tečajnikov! Ponosni smo, da govorijo dobro. Tudi o nas!

Lingula, ta jezična šola | Maruša Pozvek
Lingula, ta jezična šola | Zvezdice mnenja

»Moj najljubši dan v tednu je prav tisti, ko imam na urniku individualni tečaj kitajščine v Linguli. Po zaslugi super učiteljice gospe Chen so ure zelo poučne, hkrati pa polne smeha. « Izjava v celoti
— Maruša Pozvek

S svetovanjem do primernega tečaja

Pokličite nas na 080 23 52 ali izpolnite obrazec. Med široko ponudbo naših tečajev vam bomo pomagali najti pravo rešitev za vas.

DA, rad bi nasvet!

Powered by
MENU