Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Tečaj kitajščine

Potrebujete pomoč pri izbiri tečaja? Posvetujte se z nami.

Tečaj kitajščine poteka na različnih nivojih znanja - od začetne kitajščine do nadaljevalnega tečaja za odrasle in otroke.

Image 9

Jamstvo za uspešnost

Če ob 80-odstotni prisotnosti na izbranem tečaju ne dosežete znanja, ki smo ga obljubili, vam zagotovimo brezplačno ponovitev. (Brez skrbi - to se zlepa ne zgodi)

 

Učenje kitajščine prek pogovora

Učenje kitajščine je praktično zasnovano in poteka po učinkoviti Lingulini govorni metodi. Izkušena učiteljica, ki je vrsto let preživela na Kitajskem, vam poleg jezika približa tudi kitajsko kulturo, ki je osnova za razumevanje kitajskega načina razmišljanja.

Pika na i je pisanje pismenk, ki je prijetna sprostitev med tečajem, sploh, če pišete kdaj tudi s čopičem.

Praktično zasnovani tečaji kitajščine

Tečaji kitajščine zajemajo najpogostejše teme iz vsakodnevnega življenja. Na osnovnih ravneh A1 in A2 tečajniki usvojijo temelje kitajskega jezika. 

Zakaj učenje kitajščine?

Kitajščina je jezik prihodnosti in najbolj razširjen materni jezik, govori jo kar 1,3 milijarde ljudi, okoli 40 milijonov pa se jo uči kot tuji jezik. Kitajski trg je najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu, zato je znanje kitajščine vse pomembnejše.

Pogosta vprašanja o učenju kitajščine

  • Kako se učenje kitajščine razlikuje od učenja ostalih jezikov?

Učenje kitajščine se razlikuje od učenja drugih jezikov predvsem zato, ker je močno prepleteno z zgodovino in kulturo. Brez razumevanja kitajske kulture je učenje kitajščine oziroma natančneje standardne mandarinščine praktično nemogoče. Kitajščina je najstarejši pisni jezik, katerega začetki segajo več kot 6.000 let nazaj.

  • Kako zahtevno je učenje kitajščine?

Kljub splošnemu prepričanju o zahtevnosti kitajščina le ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled.

  • Obstaja okoli 100.000 pismenk, za vsakdanjo komunikacijo in branje časopisa pa jih je treba poznati okoli 4.000.
  • V primerjavi z jeziki latinskega in grškega izvora je kitajska slovnica precej preprosta. Kitajski jezik ne pozna spreganja glagolov, časov, spolov in razlike med množino in ednino.

Primerjave so nehvaležne, a vendarle: učenje kitajščine je lažje od učenja francoščine.

  • Kitajščina ali mandarinščina?

Mandarinščina oziroma v kitajščini imenovana putonghua (običajni jezik) je uradni jezik Ljudske republike Kitajske, narejen predvsem na podlagi severno kitajskih dialektov. Na Kitajskem jih namreč obstaja več kot 200. Mandarinščina je najbolj razširjeno kitajsko narečje, ki jo govorijo na Kitajskem, v Tajvanu, Singapurju in Maleziji, in je tudi eden izmed šestih jezikov Združenih narodov.

Za učenje kitajščine se uporablja sistem za zapisovanje v latinici, ki se imenuje pinjin in je uradni mednarodni standard za zapisovanje kitajščine.

5/5

Ure so polne smeha

V Linguli se na daljavo učim kitajsko. Kitajščina je zame eden najlepših jezikov. Skozi učenje pisanja pismenk spoznavam bogato kitajsko kulturo. Moj najljubši dan v tednu je prav tisti, ko imam na urniku individualni tečaj kitajščine v Linguli.
Po zaslugi super učiteljice gospe Chen so ure zelo poučne, hkrati pa polne smeha. Zelo mi je všeč, da pri pouku vedno upošteva moje želje, da dajeva velik poudarek komunikaciji, besedišču in dialogom. Zaradi profesionalnega pristopa učiteljice nimam nobenega strahu pred komuniciranjem v kitajščini.

Lingula, ta jezična šola | Maruša Pozvek

Maruša Pozvek

Tečajnica