Ligula
Skoči na vsebino

Tečaj grščine

Lingula, ta jezična šola | Tečaji grščine
Tečaji grščine postajajo vse bolj priljubljeni. Glede na to, da smo Slovenci znani po svoji večjezičnosti, se lahko grščine zelo hitro naučimo, saj je po strukturi zelo podobna drugim evropskim jezikom. Kot uradni jezik se grščina govori v Grčiji in na Cipru, govorijo jo številni izseljenci, je tudi uradni jezik EU. Grško govori približno 12 do 13 milijonov ljudi.

Izvirna in dokazano učinkovita govorna metoda

Tečaj grščine poteka v sproščenem vzdušju in hkrati intenzivno, tako da vam bo učenje v izziv in sprostitev, vaš pogovor pa bo bolj spontan. Ne začnemo s slovnico in pravili. Začnemo s prebujanjem govorca v vas! Z učinkovitimi tečaji grščine so Lingulini tečajniki postali samozavestnejši tudi v tem lepem in energičnem jeziku.

Grščina na hitro: nekaj fraz za pozdravljanje 

Do kosila pozdravimo s »kalimera«, nato s »kalispera« ali »kalo apojevma«, kar pomeni dobro popoldne, vendar je precej uradno. Zvečer odzdravimo s »kaló vrádi« in  »kaliníhta«.

Nekaj uporabnih fraz v grščini

Dobro jutro!Καλημέρα!Kaliméra!
Dober dan!Kαλησπέρα!Kalispéra.
Dobro popoldne!Kαλό απόγευμα!Kalo apójevma!
Lep večer!αλό βράδυKaló vrádi.
Lahko noč!Καλό βράδυ.Kaliníhta!
Na svidenje!Γεια σου/σας!Ja su/sas! Ta léme.
Lingula, ta jezična šola | oddaja Dobro jutro

Lingulin učitelj grščine Matic se je z Mojco Mavec, voditeljico oddaje Dobro jutro, pogovarjal o grščini in njenih posebnostih. Video si lahko ogledate tukaj.

Grščina z učitelji, ki vam ne pustijo spati

Pripravite se na jezikovnega trenerja, ki

  • v razred »prinese« energijo,
  • pripravi intenziven pouk in na vsakem srečanju utrjuje naučeno.

Lingulini trenerji in trenerke so izkušeni izvirni govorci, prilagodljivi, strokovni in posvetijo se vam osebno. Znajo motivirati udeležence in pripravijo živahen ter učinkovit pouk. 

O nas se govori

V Linguli verjamemo, da bo svet boljši, če bodo dobri govorci po njem širili dobre govorice. Vstopite v svet dobrih govorcev. Z nami so svojo jezičnost usvajali Katarina Čas, Tin Vodopivec, Manca Špik, Nina Pušlar, Aljaž Pegan, številni ugledni posamezniki iz različnih gospodarskih panog – skupaj že več kot 15 tisoč tečajnikov! Ponosni smo, da govorijo dobro. Tudi o nas!

Lingula, ta jezična šola | Jasmina Krofič
Lingula, ta jezična šola | Zvezdice mnenja

Pri e-tečaju mi je še posebej všeč, ker lahko vaje večkrat ponoviš in s tem utrdiš snov, dokler je ne obvladaš. Prisili te, da se vsaj malo ukvarjaš z jezikom, ga ohranjaš in tudi nadgrajuješ.
— Maja Velkavrh Bartol

S svetovanjem do primernega tečaja

Pokličite nas na 080 23 52 ali izpolnite obrazec. Med široko ponudbo naših tečajev vam bomo pomagali najti pravo rešitev za vas.

DA, rad bi nasvet!

Powered by