Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Nadaljevalni tečaj francoščine

Potrebujete pomoč pri izbiri tečaja? Posvetujte se z nami.

Se želite prepričati o učinkovitem učenju po govorni metodi? Prijavite se na brezplačni tečaj Ekspres. Prijava.

Tečaj francoščine po govorni metodi  - ne začnemo s slovnico in pravili. Spregovorite že prvo uro in si odprite vrata na različnih področjih.

Zakaj nadaljevalni tečaj francoščine v Linguli?

Jamčimo vam, da boste z izvirno govorno metodo Lingula – Your Licence to Speak™ hitro pridobili samozavest pri pogovoru: 

 • Prebudimo govorca v vas: Tečajniki v Linguli govorijo 80 % časa srečanja, zato spontano izgubijo nelagodje pred govorjenjem.
 • Interaktivno — več idej za govor: Z interaktivnimi vsebinami na velikih zaslonih dobite več idej za govor, zato spregovorite lažje in hitreje.
 • Izkušeni in strokovni učitelji: Lingulini učitelji vas znajo motivirati, da z veseljem prihajate na tečaj.
 • Učenje brez prevajanja: Ni pomembno, da razumete vsako besedo, razumeti morate bistvo.
 • Besede se učimo v stavkih: Tako si jih lažje in hitreje zapomnite. 
 • Vedno na tekočem z e-Lingulo: Če ste kdaj odsotni, lahko v dnevniku preverite snov. Dodatno lahko svoje znanje utrjujete z interaktivnimi vajami. Dostopate lahko do vaj za 6 jezikov.

Program

 • Tečaji nadaljevalne francoščine zajemajo najpogostejše aktualne teme.
 • Na osnovnih ravneh od A1.2 do B1 tečajniki usvojijo temelje jezika, na ravneh od B2 do C2 pa je poudarek na širjenju besedišča in uporabi kompleksnejših struktur
 • Aktivno sodelovanje za hitrejši napredek: Svoj govor trenirate tudi s kratkimi predstavitvami po svoji izbiri, poročanjem o aktualnih dogodkih in člankih, z diskusijami …
 • Kaj znate po tečaju? Ko se učite tujega jezika, napredujete od osnov na preživetveni ravni do ravni mojstrstva. Preberite si več o tem, kaj znate po posameznih stopnjah tečajev francoščine.

V živo ali na daljavo

Izberite učenje francoščine, ki vam najbolj ustreza:

 • v živo, iz oči v oči, v sodobnih Lingulinih učilnicah,
 • na daljavo.

Učitelji znajo motivirati

Učenje francoščine je podobno obiskovanju fitnesa: odličen rezultat ni odvisen le od tečajnikov, zanj je v veliki meri odgovoren tudi jezikovni trener — vaš učitelj.

Če je zadovoljen že samo zato, ker so tečajniki prišli na tečaj, bo njihov napredek pičel. Tečajnike mora znati tudi motivirati, vedeti, kaj je treba utrjevati in kdaj potrebujejo dodatno spodbudo. Le tako se tujega jezika učimo hitro in tudi sami opazimo, da vloženi trud prinaša pričakovani rezultat.

Zaključek tečaja

 • Pika na i sta ustni in pisni test,
 • ob zaključku prejmete potrdilo,
 • po ustrezni stopnji lahko izberete pripravljalni tečaj za katerega od mednarodnih izpitov.

Pogosta vprašanja

1. Kje potekajo tečaji?

Lingula je doma v ljubljanskem BTC. Brezplačna parkirišča so v neposredni bližini šole. Jezikovni tečaji potekajo v 17 prijetnih, klimatiziranih in tehnološko najsodobneje urejenih učilnicah ali na daljavo v udobju vašega doma. 

 

2. Kako dolgo traja tečaj in kdaj poteka?
 • Večina tečajev poteka enkrat tedensko po 3 šol. ure, skupno 45 šol. ur, ki se izvedejo v 4 mesecih. 
 • Izbirate lahko med popoldanskim terminom od 16.15 do 18.40, večernim od 19.00 do 21.25 ali jutranjim od 7.15 do 8.45. 
 • Poletni tečaji potekajo trikrat tedensko po 3 šol. ure in 15 min v skupnem obsegu 20 oz. 40 šol. ur.
3. Kdaj se začenjajo tečaji in do kdaj trajajo?
 • Spomladanski tečaji se začnejo zadnji teden februarja oz. prvi teden marca in trajajo do konca junija.
 • Jesenski tečaji se začnejo zadnji teden septembra oz. prvi teden oktobra in se zaključijo konec januarja.
 • V skupino se lahko vključite tudi po začetku tečaja. Zamujeno snov, ki jo je skupina predelala, nadoknadite z individualnim učenjem. Če na umestitvenem pogovoru ocenimo, da individualnih ur za zamujene ure ne potrebujete, vam šolnino sorazmerno znižamo.
 • Poletni tečaji: intenzivni začetni tečaj traja en mesec, nadaljevalni tečaj pa 14 dni.
4. Poteka tečaj v živo ali na daljavo?
 • Tečaji potekajo v živo v prostorih Lingule v BTC Ljubljana ali na daljavo prek MS Teams.

  Nekateri skupinski tečaji so izvedeni hibridno – del skupine je navzoč v živo v učilnici, del pa na daljavo, kar omogoča sodobna opremljenost razredov z zasloni, kamerami in zvočniki. Tečajniki na daljavo vidijo in slišijo učiteljico ter sotečajnike, ki so na tečaju v živo, sodelujejo v pogovoru in spremljajo vso vsebino na interaktivnem zaslonu, tečajniki v živo pa vidijo svoje oddaljene sošolce na zaslonu.

5. Kako se še pred vpisom lahko prepričam o kakovosti tečaja?

Sami najlažje preizkusite način učenja na brezplačnem dvournem tečaju Ekspres, ki poteka v februarju, juniju in septembru. Več informacij lahko preberete tu.

6. Kako velike so skupine?

Tečaj najpogosteje poteka v skupini s 6 do 8 tečajniki, kar omogoča veliko pogovora. Če želite večjo intenzivnost dela in vam prilagojen urnik tečaja, izberite tečaj v mini skupini od 3 do 5 tečajnikov, v dvoje ali individualno.

7. Imam kakšen popust, če prijavim več družinskih članov?

Ob prijavi več družinskih članov v istem obdobju ima drugi član 5-% popust. Če se vi hkrati prijavite na dva tečaja, imate pri drugem tečaju prav tako 5-% popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

8. Imajo študentje oz. upokojenci posebne ugodnosti?
 • Študentje do 26. leta starosti lahko ob predložitvi veljavnega potrdila za tekoče šolsko leto uveljavljajo 15-% popust za tečaj v skupini. Potrdilo pošljete na e-naslov info@lingula.si, po prejemu potrdila vam bomo poslali kodo za popust.
 • Upokojenci lahko uveljavljajo 15-% popust. Pred prijavo in plačilom pošljite kopijo upokojenske izkaznice na e-naslov info@lingula.si, po prejemu potrdila vam bomo poslali kodo za popust.
9. Ali je možno plačilo na obroke?
 • Šolnino lahko poravnate s kreditno kartico Visa, MasterCard ali Diners in si plačilo razdelite na različno število obrokov. Število obrokov (od 2 do 12) in znesek obroka sta v okviru prostega limita na obstoječi kartici.
 • Lahko izberete tudi obročno plačilo s položnico, ki velja izključno za 30- do 90-urne tečaj v skupini. Znesek nakupa se razdeli na 4 enakovredne obroke, prvega plačate ob prijavi, preostale 3 pa v treh zaporednih mesečnih obrokih glede na datume zapadlosti, navedene na računu. Račun s specifikacijo za obročno plačilo prejmete v roku 3 dni po nakupu. Stroški odobritve obročnega nakupa s položnico znašajo 24,00 EUR (za 4 obroke).
10. Ali lahko tečaj prekinem?

Tečaj lahko prekinete le v primeru bolezni nad 30 dni ob predložitvi ustreznih dokazil. Glede izpisa veljajo pravila, navedena v vpisnih pogojih.

»Z vpisom na tečaj se Tečajnik obveže plačati celotno šolnino, razen če Izvajalca pravočasno obvesti o nastanku utemeljenega razloga, zaradi katerega ne more več obiskovati tečaja. Ob odpovedi zaradi utemeljenega razloga se tečajniku obračuna manipulativne stroške v znesku 50,00 EUR in sorazmerno plačilo za število ur, izvedenih do konca tekočega meseca, v katerem je Lingula prejela vlogo za prekinitev tečaja. Šolnina, vplačana do prekinitve, se ne vrača. Če tečajnik preneha z obiskovanjem skupinskega tečaja in o tem Izvajalca predhodno ne obvesti oz. razlog odpovedi ni daljša bolezen (z dokazili), se šteje, da je storitev opravljena, kot je bilo dogovorjeno, Tečajnik pa je dolžen poravnati vse nastale obveznosti, ki izhajajo iz izvedbe dogovorjene storitve.«

★★★★★

Zelo sem zadovoljna

Na angleščini je fenomenalno. Res ste se potrudili, kajti naša učiteljica Maja je res en sonček. Prijazna, nasmejana, Učiteljica Nataša je res super. Po dveh obiskih tečaja francoščine že veliko bolj pogumno govorim in nasploh je vzdušje zelo sproščeno. Skratka, zelo sem zadovoljna.

Aleksandra Valenčak Likar Image
Aleksandra Valenčak Likar
🔥 Zelo priljubljeno
od 328,44

Nadaljevalni tečaj francoščine

Starost tečajnikov
odrasli, 16 +
Lokacija tečaja
BTC Ljubljana ali na daljavo
Trajanje tečaja
4 mesece, od konca septembra do konca januarja
Omejeno število mest v skupini
maksimalno 8 tečajnikov
Prijava na tečaj

Pomembno: Zaradi povezave z e-učilnico, mora imeti vsak udeleženec svoj e-naslov (en e-naslov = en tečajnik). Če prijavljate več družinskih članov, šele po zaključku prvega nakupa opravite naslednjega.

Izkoristite 8 % popust za zgodnji vpis
Ker se splača in rezervirate svoj tečaj pravočasno.