Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Priprava na mednarodni izpit iz nemščine

Lingula, ta jezična šola | Izpit iz nemščine

Priprava na izpit iz nemščine je intenzivna jezikovna vadba, namenjena že dobro natreniranim posameznikom. Podrobno spoznate vsebino izbranega izpita in utrdite svoje znanje na področju govora, razumevanja, branja in pisanja.

Kateri izpit iz nemščine bi bil za vas najprimernejši?

Če ste v dilemi, kateri izpit iz nemščine izbrati, in ne veste, kako dobro je vaše znanje, najprej priporočamo strokovno individualno svetovanje. Svetovalni pogovor traja približno uro in pol in zajema:

 • pisno preverjanje besedišča in slovničnih struktur,
 • preverjanje bralnega razumevanja,
 • 20-minutni pogovor o različnih temah,
 • svetovanje glede priprave na izpit,
 • časovni in programski načrt za uspešno opravljanje izpita.

Profesorica vam bo odkrito svetovala, ali potrebujete pripravo na izpit v Linguli ali pa se na izpit lahko pripravite kar sami.

5/5

V Lingula sem se pripravljala na mednarodni izpit in ga tudi uspešno opravila

Zaradi selitve v tujino sem se v jezikovni šoli Lingula pripravljala na mednarodni izpit iz nemškega jezika in ga kasneje tudi uspešno opravila. Rada bi pohvalila učiteljico Marjetko, ki je ves čas vzdrževala odličen tempo učenja. 

Tjaša Špendal

dr. med.

Kako poteka priprava na izpit iz nemščine

Lingulini tečaji nemščine vas vodijo do ustreznega nivoja znanja, ko lahko opravljate katerega od mednarodnih izpitov iz splošne ali poslovne nemščine (Goethe Zertifikat B1, Goethe-Zertifikat B2 …) in poslovnega jezika (BULATS - Deutsch - Test für den Beruf). 

Intenzivna priprava na izpit je pika na i učenja nemščine: podrobno spoznate vsebino izpita in utrdite svoje znanje.

 • »Izpilite« tehnike reševanja nalog, potrebne za uspešno opravljanje mednarodnega izpita,
 • pisne vaje rešujete doma, tečaj nemščine pa je namenjen poglavjem, ki vam delajo težave pri ustni komunikaciji,
 • utrdite svoje znanje, odpravite drobne napake in se dobro pripravite na izpit.

Kdaj?

 • Enkrat tedensko po tri šol. ure,
 • popoldne od 16.15 do 18.45 ali zvečer od 19.00 do 21.30 oziroma v soboto dopoldne,
 • izpitni roki so običajno v decembru, marcu in juniju.

Priprava na izpit poteka v skupini s 6 do 8 udeleženci, tako da imate res veliko možnosti za intenzivno učenje. Če želite večjo intenzivnost dela in vam prilagojen urnik tečaja, izberite tečaj v mini skupini od 3 do 5 tečajnikov, v dvoje ali individualno.

Tečaj poteka v živo ali na daljavo.

Kje potekajo tečaji?

Lingula je doma v ljubljanskem BTC. Brezplačna parkirišča so v neposredni bližini šole. Jezikovni tečaji potekajo v 17 prijetnih, klimatiziranih in tehnološko najsodobneje urejenih učilnicah ali na daljavo v udobju vašega doma. Interaktivne vsebine na velikih zaslonih vsake učilnice so vir idej za pogovor, zato napredujete hitreje in lažje ter si zapomnite več kot pri klasičnem učenju.

Tečaj lahko izvedemo tudi v prostorih naročnika.

Intenziven tečaj nemščine z učitelji, ki znajo motivirati

Pripravite se na jezikovnega trenerja, ki 

 • v razred "prinese" energijo,
 • pripravi intenziven pouk in na vsakem srečanju potrpežljivo utrjuje naučeno.

Lingulini trenerji in trenerke so izkušeni profesorji jezika in izvirni govorci, prilagodljivi, strokovni in posvetijo se vam osebno. Znajo motivirati udeležence in pripravijo živahen ter učinkovit pouk. Dobro poznajo vsebino izpita in vas učinkovito pripravijo, da ga uspešno opravite.

5/5

Hitro sem napredoval

Uspešno sem opravil izpit na Goethe-Institutu in pridobil certifikat B2, ki ga potrebujem za zaposlitev v tujini. Moje izhodiščno znanje nemščine je bilo skromno, a s pomočjo učiteljice pri jezikovni šoli Lingula in osebnim trudom sem hitro napredoval. Na tečaj sem šel en mesec pred načrtovanim rokom in bil zelo uspešen. Jezikovni šoli Lingula se zahvaljujem za profesionalno in odlično izpeljan tečaj ter prilagodljivost mojim potrebam. Svoji učiteljici Sabini pa namenjam posebno zahvalo za njeno požrtvovalno, spodbudno, prijazno in potrpežljivo delo z menoj. Učenje z njo je bilo prijetna izkušnja in napredek sem čutil po vsaki učni uri. Hvala!

Lingula, ta jezična šola | Primož Petrič

Primož Petrič